Συνολικά 14 ασθενείς, κρούσματα του κορωνοϊού, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι χθες βράδυ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο δύο ακόμα πρόσωπα, κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η κατάσταση της υγείας όλων των ασθενών, κρίνεται από τους επαγγελματίες υγείας, ως καλή με ήπια συμπτωματολογία.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ασθενής ηλικίας 58 ετών, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου από το Σάββατο 21 Μαρτίου, όταν παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές για χρειάστηκε πιο στενή παρακολούθηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 
Ωστόσο χθες βράδυ η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκές και λόγω  έλλειψης εντατικολόγου στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ Λεμεσού.
 
Εν τω μεταξύ το Σάββατο διενεργήθηκε δεύτερος έλεγχος σε ένα από τους ασθενείς και σε περίπτωση που σήμερα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά στον κορωνοϊό, τότε δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο.
 
Δεύτερος έλεγχος αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα και σε δύο άλλους ασθενείς και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα τους είναι αρνητικά στον κορωνοϊό, τότε και αυτοί θα λάβουν εξιτήριο.
 
Σημειώνεται ότι η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύεται αυτή την εβδομάδα με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς.
 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ