Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει πως μετά από νεότερη ενημέρωση και  λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα τα σχολεία στις πιο κάτω κοινότητες παρέμειναν κλειστά:

  • Μέση Εκπαίδευση: Λεμύθου, Αγρός.
  • Δημοτική Εκπαίδευση: Κυπερούντα, Πλάτρες, Μονιάτης, Πελένδρι, Τριμήκληνη, Αγρός.

Σημειώνεται πως τα σχολεία στον Αγρό θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 0930π.μ.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Ανοικτοί για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

Διαμέρισμα Μόρφου [Λόγω χιονόπτωσης]
Προδρόμου – Τροοδίτισσας
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Σπηλιών – Κανναβιών
Ανοικτoί αλλά ολισθηροί

Κακοπετριάς – Καρβουνά

Γερακιών – Κύκκου

Πεδουλά – Προδρόμου

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της κατηγορίας ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο application και στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου.
 
Πρόβλεψη και ύψος χιονιού
 
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα θα επηρεάζει παροδικά την περιοχή μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 80 εκατοστά.

Σήμερα Παρασκευή θα παρατηρούνται αρχικά σε κάποιες περιοχές αυξημένες νεφώσεις, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και θα παραμείνει ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, το πρωί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης για να καταστεί αργά το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 3 στα δυτικά και νότια παράλια και στους -6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Παγετός πιθανό να σχηματιστεί και σε περιοχές του εσωτερικού.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

 
Πηγή: philenews