Η Volvo Cars και η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, Geely Automobile Holdings εξετάζουν μια πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να επιταχύνουν τις συνέργειες και να αυξήσουν την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, μέσω μιας κοινής εισαγωγής στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Στοκχόλμης.

Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group.

Σε ανακοίνωση η Volvo αναφέρει ότι μια συνένωση με την Geely Automobile θα παράσχει την κλίμακα, τις γνώσεις και τους πόρους για να ηγηθεί της εν εξελίξει μεταμόρφωσης της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Θα αποκτήσει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Χονγκ Κονγκ και πρόθεση θα είναι στη συνέχεια να εισαχθεί και στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Από την πλευρά του, ο Li Shufu, πρόεδρος της Geely Holding Group, τόνισε πως προσβλέπει στη συνεργασία με τον Hakan Samuelsson, πρόεδρο και CEO της Volvo Cars, “για να διερευνήσουμε περαιτέρω την ευκαιρία, με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών εντός του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ακεραιότητα κάθε μεμονωμένου brand”.

Capital.gr