Έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά του, το καλό του αθλητισμού της πόλης, ο Δήμος Πάφου αποφάσισε όπως επαναξεκινήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, για τα σωματεία της πόλης, που έχουν αποδεχτεί και έχουν υπογράψει το μνημόνιο συναντίληψης, που ετοιμάστηκε από το Δήμο, σύμφωνα με υποδείξεις των αναγκών των δύο σωματείων.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, επισημαίνοντας ότι μετά την εξέλιξη αυτή από σήμερα Δευτέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο ανοίγει τις πόρτες του για το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους και για την υδατοσφαίριση του Πολιτιστικού Σύλλογου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, ο οποίος υπέγραψε.  Για το  γεγονός ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου αποκλειστική ευθύνη έχει ο ίδιος ο Όμιλος ο οποίος αρνήθηκε την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης με το Δήμο Πάφου, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος εκτιμά ότι οι διευθετήσεις και η κατανομή των ωρών χρήσης του Κολυμβητηρίου είναι δίκαιες και ευελπιστεί ότι με την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, θα τερματιστεί το συγκρουσιακό κλίμα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο, τόσο για το καλό τόσο των παιδιών μας, όσο και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.