Ένταλμα σύλληψης προσώπου που φέρεται να έριξε τα πυροτεχνήματα τα οποία εκτιμάται από τις αρχές ότι προκάλεσαν τη φωτιά στην τοποθεσία Χα-Ποτάμια στα Κούκλια, το βράδυ της Τετάρτης, εξασφάλισε η Αστυνομία.

Πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες για επαγγελματία που είναι αδειοδοτημένος από το αρμόδιο τμήμα της Δημοκρατίας για κατοχή και χρήση πυροτεχνημάτων σε διάφορες εκδηλώσεις. Ωστόσο εκτιμάται ότι οι πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Τετάρτη στην Πάφο με τους σφοδρούς ανέμους, θα έπρεπε να ωθήσουν το εν λόγω άτομο στο να αναβάλει οποιαδήποτε προγραμματισμένη δραστηριότητα αυτού του είδους.

Ο εν λόγω επαγγελματίας συνελήφθη το πρωί και ανακρίνεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί ελεύθερος. Η ρίψη των πυροτεχνημάτων γινόταν στα πλαίσια εκδηλώσεων που είχαν οργανωθεί σε τουριστική μονάδα της περιοχής το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είναι γνωστό η πυρκαγιά σε πολύ κοντινή απόσταση από το μνημείο της Πέτρας του Ρωμιού, αλλά και πολυτελείς τουριστικές αναπτύξεις στην ευρύτερη περιοχή, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση με την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος να θέτει ήδη σήμερα θέμα ανάκλησης των αδειών ρίψης πυροτεχνημάτων που δίδονται και οι οποίες από πολλούς στην Πάφο θεωρούνται μάστιγα, κυρίως την τουριστική σεζόν.

Η πυρκαγιά στα Κούκλια τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τετράωρη μάχη με τις φλόγες σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας καθώς και πολίτες με διάφορα γεωργικά μηχανήματα, δεδομένου ότι η περιοχή ήταν ιδιαιτέρως δύσβατη, ενώ και οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δημιουργούσαν επιπρόσθετες δυσκολίες στο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά κατέκαψε συνολικά δέκα εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.