Την απόφασή της να κατέλθει στην κούρσα διεκδίκησης μίας εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, γνωστοποίησε το πρωί του Σαββάτου η Σάββια Ορφανίδου, τονίζοντας ωστόσο πως σήμερα δεν είναι η μέρα για να μπούμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία. 

«Θα πρέπει με σεβασμό να ακολουθήσουμε τις σημερινές διαδικασίες και να τις ολοκληρώσουμε. Θα πρέπει να στηρίξουμε όποιο νεαρό στέλεχος εκλεγεί. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Εδώ είμαστε εδώ για να προσφέρουμε», είπε.

Σε σχέση με τη σημερινή εκλογική διαδικασία, η Σάβια Ορφανίδου ανέφερε πως, «η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Να αφήσουμε πίσω αυτή την περίοδο που πίκρανε και πλήγωσε πολλούς. Ο ΔΗΣΥ μέσα από αυτή τη διαδικασία και τη διαδικασία του Μάϊου θα μπορεί να εξέλθει πολύ πιο ισχυρός».

Ερωτηθείσα για τη δική της υποψηφιότητά, γνωστοποίησε την απόφαση της να διεκδικήσει μια θέση αντιπροέδρου, ωστόσο επεσήμανε πως η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για εκείνη τη διαδικασία. «Στις επτάμιση με οκτώ θα έχουμε τον νέο ή τη νέα πρόεδρο. Θα στηρίξουμε όποιο κι αν εκλεγεί και η επόμενη μέρα θα μας βρει έτοιμος να προσφέρουμε από οποιαδήποτε έπαλξη χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεδομένες μέχρι στιγμής θεωρούνται οι υποψηφιότητες για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, από τους Μιχάλη Σοφοκλέους και Φαίδωνα Φαίδωνος, ενώ δεν αποκλείεται να κατέλθουν και οι Ευθύμιος Δίπλαρος και Γιάννης Καρούσος. Ενδιαφέρον για τις θέσεις των αντιπροέδρων υπάρχει από την πλευρά του Μάριου Πελεκάνου και της Ξένιας Κωνσταντίνου. 

Αξίζει να θυμίσουμε πως, στο εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ που θα διεξαχθεί το διήμερο 6-7 Μαϊου, θα γίνει απολογισμός της πορείας του κόμματος την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ την δεύτερη ημέρα θα διεξαχθεί η εκλογή του ενός αναπληρωτή προέδρου, των τριών αντιπροέδρων, των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ.