Η πρόταση νόμου με την οποία θα μειωθεί ο φόρος εισοδήματος για οικογένειες μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το γενικότερο πλαίσιο προσέγγισης της φορολογικής μεταρρύθμισης, μπορεί να σταθεί αυτόνομη και να μην επηρεάζει με κανένα τρόπο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις, είπε στο philenews podcast η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου.

Σκοπός της πρότασης – την οποία υπογράφουν βουλευτές του ΔΗΣΥ και συνυπογράφουν βουλευτές της ΔΗΠΑ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και του ΕΛΑΜ – είναι η φορολόγηση για τα ζευγάρια (βάσει νομοθεσίας) να αρχίζει από τις €29.000 αντί από τις €19.500, αφού ο ένας σύζυγος θα επωφελείται από το διαθέσιμο αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου.  

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίξουμε και την μεσαία τάξη, η οποία ενδεχομένως να μένει στο περιθώριο όταν κατά καιρούς στηρίζουμε τις ευάλωτες ομάδες, σημείωσε η κ. Ορφανίδου, η οποία εξήγησε ότι το δημοσιονομικό κόστος της πρότασης δεν είναι τόσο μεγάλο, σε μια περίοδο κατά την οποία το δημοσιονομικό πλεόνασμα του κράτους μπορεί να φτάνει και στο €1 δισ.