Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί την καλύτερη λύση το πακέτου της κυβέρνησης για το οριστικό κλείσιμο του ζητήματος του Συνεργατισμού αλλά και της διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο Σταύρος Μαλάς εκφράτηκε υπέρ, προκειμένου είπε, να σταματήσει η αιμορραγία του Συνεργατισμού, αλλά και για την προστασία του κόσμου.

Μιλώντας την εκπομπή Alpha Ενημέρωση, κατέστησε σαφές ότι η παρούσα συμφωνία δεν είναι προς όφελος του Κύπριου πολίτη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Οικονομικών φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός,  καθ’ ότι πριν τις εκλογές δήλωνε ότι η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε και πλέον προχωρά σε εξυγίανση με στόχο να εισέλθει και στο χρηματιστήριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Σχεδόν όλες οι καταθέσεις μας στον Συνεργατισμό

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μαλάς, ο ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι θα δίνονταν μετοχές στους κουρεμένους. «Αν είχαν έστω και ίχνος ευθιξίας θα έπρεπε να πουν ότι σφάλαμε και το σφάλμα στην πολιτική έχει κόστος»,  είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεργατισμός: Έφτασαν τα €3 δισ. οι εκροές

Ερωτηθείς, σχετικά με την πρόθεση του ΑΚΕΛ να καταψηφίσει το πλαίσιο των εγγυήσεων για το Συνεργατισμό στην επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, υπογράμμισε ότι η θέση του ΑΚΕΛ είναι κατανοητή, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικές επιλογές.

Πηγή: philenews