Έντονα επικριτικός κατά της Κυβέρνησης για τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα που αφορούσε στην εξαγορά της ΣΚΤ, παρουσιάζεται ο Σταύρος Μαλάς σε συνέντευξή του στον «Φ» της Κυριακής.

Ο υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση «μαγείρευε», κατά την έκφρασή του, εδώ και καιρό τη συμφωνία τροχοδρομώντας μία τραπεζική χρεοκοπία για να την επιβάλει.

Τονίζει, ωστόσο, ότι υπό τις περιστάσεις δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούσαν στις κρατικές εγγυήσεις, όχι ως στήριξη της Κυβέρνησης, αλλά ως στήριξη του απλού πολίτη προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα που θα ήταν ένα κούρεμα καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την επιστολή του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή για τη συμφωνία ΣΚΤ

Αναφέρει ακόμα ότι θα έπρεπε να ζητηθεί από την Επιτροπή Ελέγχου να ερευνήσει τη συμφωνία η οποία θα έπρεπε να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο Σταύρος Μαλάς δηλώνει ότι το σημαντικότερο για έναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να μπορεί να βλέπει τους πολίτες στα μάτια. Καλεί τόσο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και τον Νικόλα Παπαδόπουλο να κάνουν την αυτοκριτική τους, ασκώντας έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τη στάση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, θεωρεί ως θετική εξέλιξη την κάθοδο Λουτ τις επόμενες μέρες, σημειώνοντας ωστόσο τη σημασία της διαχείρισης που θα γίνει από τη δική μας πλευρά. Αναφέρεται και στο δικό του πολιτικό μέλλον, αλλά και στη σχέση του με το ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ