Του Γιώργου Λαμπίρη

Στο χτίσιμο μίας εξειδικευμένης ομάδας τεχνικών που θα αποτελείται από 350 άτομα με παρουσία σε περισσότερα από 100 φυσικά σημεία πανελλαδικά προχωράει ο όμιλος Public μετά τη στρατηγική συνεργασία που υπέγραψε για την απόκτηση του 50% της εταιρείας παροχής after sales υποστήριξης, iRepair, όπως αναφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group. 

“Στόχος μας είναι έως το 2024 να προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες των Public, την ποιότητα και ταχύτητα υπηρεσιών επισκευής τεχνολογικών συσκευών, για την οποία ξεχωρίζει η iRepair. Μαζί με την iRepair δημιουργούμε τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη after sales support ομάδα από 350 ανθρώπους σε συνολικά σε περισσότερα από 100 φυσικά σημεία πανελλαδικά”, επισημαίνει ο κύριος Μπουρλάς.

Ταυτόχρονα προβλέπεται εντός του 2022 η συνεργασία των δύο πλευρών να αποτυπωθεί και στα καταστήματα Public Κύπρου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Public. 

Η προοπτική και οι επενδύσεις στην αγορά των after sales service υπηρεσιών

Θα θυμίσουμε ότι η προϋπάρχουσα συνεργασία, προ της απόκτησης του 50% από πλευράς το ομίλου Public στην iRepair αφορούσε την επισκευή έξυπνων κινητών τηλεφώνων, ταμπλετών, λάπτοπ, σταθερών υπολογιστών. Η συνεργασία που πρόκειται να διευρυνθεί σημαντικά κατά το προσεχές χρονικό διάστημα έως και αυτή τη στιγμή αποτυπώνεται μέσα από τα καταστήματα της Γλυφάδας, του Πειραιά, του Συντάγματος και του Athens Mall. 

Ισομερώς κατανεμημένο το ποσοστό στο 50-50

Στο ερώτημα εάν υφίσταται ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού μεγαλύτερου από το 50% που ήδη απέκτησε το Public Group στην iRepair ο Ρόμπυ Μπουρλάς αναφέρει ότι η συμφωνία προβλέπει την ισόποσα μοιρασμένη συμμετοχή των δύο πλευρών στη δεύτερη. Ειδικότερα σημειώνετι ότι: “η συμφωνία συνεργασίας αφορά την απόκτηση από το Public Group, μεριδίου 50% στην iRepair, ενώ ο Chris Humbert, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της iRepair, διατηρεί το υπόλοιπο 50% και θα ηγηθεί της ανάπτυξης του νέου σχήματος ως CEO”.   

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σήμανση ή τη λειτουργία του υπάρχοντος δικτύου iRepair

Ως προς το εάν υφίσταται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, αλλαγές που θα επηρεάσουν τη λειτουργία και τη σήμανση του υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων της iRepair, ο CEO του Public Group αναφέρει με σαφήνεια ότι “δεν αλλάζει κάτι ως προς τη σήμανση ή τη λειτουργία του υπάρχοντος δικτύου iRepair”.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό που θα ακολουθήσει και αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου της iRepair, ο κύριος Μπουρλάς επισημαίνει ότι “στόχος είναι η διαρκής στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου της iRepair, σύμφωνα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στην αγορά και την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Οι δημιουργικές συνέργειες θα αποτελούν βάση στο πλάνο μας”.

“Δεν υπάρχει κανιβαλισμός των καταστημάτων της iRepair, αλλά συνέργειες σε πολλαπλά επίπεδα”

Στο ερώτημα εάν υφίσταται το ενδεχόμενο κανιβαλισμού του ήδη υπάρχοντος φυσικού δικτύου καταστημάτων από την ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών της iRepair μέσα από τα καταστήματα του δικτύου Public, απαντά πως: “Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι στην αγορά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών, οπότε δεν θεωρούμε ότι προκύπτει τέτοιο ζήτημα. Θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές συνέργειες σε πολλαπλά επίπεδα κι όχι κανιβαλισμός”.

Πηγή: Capital.gr