Από την Τρίτη, η θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω θα κενωθεί και επίσημα αφού τίθεται σε ισχύ η παραίτηση του Βασίλη Πάλμα. Δύο είναι τα ερωτήματα της επόμενης μέρας:

>> Πρώτον: Ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση πραγμάτων και

>> Δεύτερον: Ποια θα είναι επόμενη μέρα του Βασίλη Πάλμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε από την Κυβέρνηση ο Πάλμας – Η απάντηση ΠτΔ

Ως προς το πρώτο ερώτημα στο Προεδρικό κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του διαδόχου, τουλάχιστον  μέχρι την Τρίτη. Πληροφορίες μας ωστόσο αναφέρουν ότι από πλευράς Προεδρικού έχει γίνει προσέγγιση προς τον τέως κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, προκειμένου να επιστρέψει στο Προεδρικό υπό νέο ρόλο αυτή τη φορά. Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Κούσιος συνδέονται με στενή φιλική σχέση η οποία κρατά χρόνια. Η προσέγγιση του κ. Κούσιου έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο οποίος θέλει να έχει δίπλα του έναν δικό του άνθρωπο εμπιστοσύνης. Η ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει πριν από τη Δευτέρα ή ακόμα και την Τρίτη, ημέρα αποχώρησης του Βασίλη Πάλμα από το Προεδρικό.

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα, οι πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Πάλμα να έχει εκφράσει στο στενό περιβάλλον του την πρόθεση στήριξης μιας υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι ίδιες πληροφορίες τον φέρνουν να έχει επιτελικό ρόλο στο εκλογικό επιτελείο του τέως υπουργού Εξωτερικών, όταν και εφόσον ανακοινώσει υποψηφιότητα. Την ίδια ώρα όμως, η επιλογή Πάλμα σε ρόλο κλειδί στο εν δυνάμει επιτελείο Χριστοδουλίδη άρχισε ήδη να συζητείται στον χώρο του ΔΗΚΟ ως ένα αρνητικό στοιχείο στο ενδεχόμενο επιλογής στήριξης υποψηφιότητας του τέως ΥΠΕΞ.