Στα χέρια της οικογένειας του 29χρονου υποπλοίαρχου του εμπορικού ναυτικού Βαγγέλη Φραγκούλη, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση του δρα Ανδρέα Μαρνερίδη, σε σχέση με τον θάνατο του νεαρού. Η πολυσέλιδη έκθεση ιατροδικαστικής γνωμοδότησης επιβεβαιώνει τα ευρήματα της Αστυνομίας, η οποία αποδίδει τον θάνατο του 29χρονου σε αυτοχειρία, απορρίπτοντας κάθε ίχνος εγκληματικής ενέργειας.

Χθες, οι δύο πλευρές παρουσιάστηκαν ενώπιον του θανατικού ανακριτή, δικαστή Νικόδημου Φακοντή, ωστόσο η διαδικασία πήρε αναβολή μετά από αίτημα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε η Αστυνομία ζήτησε δεύτερη ιατροδικαστική άποψη από τον ανεξάρτητο ιατροδικαστή δρα Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος εδρεύει και διαπρέπει στην Αγγλία. Πρόκειται για ιατροδικαστή – εμπειρογνώμονα ο οποίος έχει συνεργαστεί και έχει βοηθήσει τις αστυνομικές Αρχές στην εξιχνίαση αρκετών σοβαρών και δύσκολων υποθέσεων και δολοφονιών. Στον ιατροδικαστή παραδόθηκε το προηγούμενο διάστημα όλο το μαρτυρικό υλικό και αφού το μελέτησε ενδελεχώς, ετοίμασε σχετική πολυσέλιδη έκθεση γνωμοδότησης, η οποία και παραδόθηκε στην Αστυνομία και στη Νομική Υπηρεσία. Ακολούθως, η τελευταία την παρέδωσε άμεσα, αρχές του έτους στους δικηγόρους της οικογένειας του άτυχου υποπλοίαρχου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», στην πολυσέλιδη έκθεσή του, ο δρ Μαρνερίδης, κάνει εκτενή αναφορά στα ευρήματα που εντόπισε και αφορούν στις συνθήκες θανάτου του 29χρονου, καθώς και τον τρόπο που προχώρησε σε αυτοχειρία. Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως δεν προκύπτουν ευρήματα που να δικαιολογούν γνώμη ότι ο θάνατός του μπορεί να οφείλεται σε τραυματικές κακώσεις από δράση άλλου προσώπου ή άλλων προσώπων.

Ανάμεσα σε άλλα ευρήματα, ο δρ Μαρνερίδης επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά απίθανο, αν όχι αδύνατον, η σκηνή να είχε στηθεί από άλλο πρόσωπο ή άλλα πρόσωπα και η σορός του 29χρονου να είχε τοποθετεί εκεί μετά από δολοφονία.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας αιτήθηκε αναβολή της διαδικασίας, ζητώντας χρόνο από το Δικαστήριο έτσι ώστε να μελετηθεί το νέο μαρτυρικό υλικό που της δόθηκε μαζί με τους εμπειρογνώμονες τους. Η ανώτερη δημόσια Κατήγορος, Ξένια Ξενοφώντος, η οποία χειρίζεται τη θανατική ανάκριση για τον 29χρονο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της οικογένειας. Ο Δικαστής όρισε νέα ημερομηνία για συνέχιση της υπόθεσης στις 2 Φεβρουαρίου 2022.

Θυμίζουμε πως ο 29χρονος υποπλοίαρχος Βαγγέλης Φραγκούλης, βρέθηκε νεκρός στις 3 Οκτωβρίου 2020 σε αυτοκίνητο -αντίκα, εντός της αποθήκης που ενοικίαζε στη Λεμεσό, με τις Αρχές να αποδίδουν τον θάνατό του σε αυτοχειρία. Από την πλευρά της, η μητέρα του, κάνει λόγο για έγκλημα και καλά σχεδιαζόμενη δολοφονία πίσω από τον θάνατο του παιδιού της. Υποστηρίζει ότι δεν έγινε σωστή διερεύνηση στα τεκμήρια, ούτε αυτοψία στη σκηνή από ιατροδικαστή.