Έχει και η υπομονή τα όριά της. Και στην τρίτη θανατική ανάκριση (και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη σε τρίτη είναι αρκετό για να καταδείξει την τρανταχτή αποτυχία όλων των αρμοδίων σε αυτή την τραγική υπόθεση) έχει φροντίσει η Νομική Υπηρεσία να εξαντλήσει την όποια υπομονή μπορεί να διαθέτει ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Πήγε πρώτα, αιφνιδιαστικά και απαίτησε να καταθέσει ιατροδικαστική έκθεση, την οποία η ίδια η Νομική Υπηρεσία ζήτησε από τον ιατροδικαστή Α. Μαρνερίδη. Εκπληκτικό. Μετά από 18 χρόνια, μετά από ένα σωρό ιατροδικαστικά πορίσματα και μετά από το γνωστό πόρισμα των Μάτσα-Αλεξόπουλου, τους οποίους η ίδια η Νομική Υπηρεσία είχε διορίσει, προσέλαβε ακόμη έναν ιατροδικαστή.

Γιατί; Για να ανατρέψει ουσιαστικά το πόρισμα των δύο ανακριτών, οι οποίοι με τα συμπεράσματά τους, άλλαξαν τον ρου της συγκλονιστικής υπόθεσης. Κατέληξαν σε πλήρη ανατροπή. Σε στραγγαλισμό του εθνοφρουρού. Κατέγραψαν τον πλήρη ερασιτεχνισμό, την αμέλεια και την επιπολαιότητα πολλών.

Η θανατική ανακρίτρια, όμως, δεν έκανε αποδεχτό το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας. Πώς αλήθεια να το έκανε; Στη βάση ποιας λογικής; Το είχαμε διατυπώσει και προ ημερών και θα το επαναλάβουμε. Αν κάθε φορά, που εμφανίζεται ένα πόρισμα το οποίο ανατρέπει την εικόνα η οποία τόσα χρόνια βόλευε πολλούς, ότι δηλαδή ο Θανάσης αυτοκτόνησε, η Νομική Υπηρεσία θα χρυσοπληρώνει κάποιον άλλο ιατροδικαστή για να ανατρέπει το μη βολικό πόρισμα, τότε δεν θα υπάρξει κατάληξη ποτέ!

Αφού, λοιπόν, η Νομική Υπηρεσία έφαγε τα μούτρα της με τον Μαρνερίδη, χθες επανήλθε με νέο αιφνιδιασμό. Ακόμη πιο προκλητικό. Ακόμη πιο εξοργιστικό. Επιδεικνύοντας ακόμη πιο ανάλγητη συμπεριφορά. Ζήτησε να καταθέσει νέα ιατροδικαστική έκθεση του Πανίκου Σταυριανού για τα ευρήματα που υπήρξαν μετά την εκταφή των οστών του Θανάση Νικολάου.

Μάλιστα, του Πανίκου Σταυριανού. Του ίδιου Σταυριανού, ο οποίος ήταν ο πρώτος ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του άτυχου Θανάση. Εκείνου ο οποίος το 2005, σε μια άκρως ευαίσθητη για την διερεύνηση του θανάτου περίοδο, αποφάνθηκε ότι δεν επρόκειτο για έγκλημα αλλά για θάνατο που προσομοιάζει με αυτοκτονία.

Του ίδιου Σταυριανού, ο οποίος με εκείνο το πόρισμα τότε, ουσιαστικά επέτρεψε το κλείσιμο του φακέλου. Του ίδιου Σταυριανού, από το πόρισμα του οποίου πιάστηκε η Αστυνομία για να κλείσει το φάκελο και έτσι σχεδόν εκμηδενίσθηκαν οι πιθανότητες εντοπισμού των δολοφόνων, αν επρόκειτο για έγκλημα. Του ίδιου Σταυριανού, στον οποίο το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου επιρρίπτει ευθύνες. Μάλιστα, εισηγείται στον Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Του ίδιου Σταυριανού, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έγινε γνωστό το πόρισμα, απέστειλε επιστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και φόρτωνε την ευθύνη για πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης του Θανάση Νικολάου στους αστυνομικούς!

Στη νέα έκθεση, ο Σταυριανός επιχειρεί να αμφισβητήσει τα ιατροδικαστικά ευρήματα που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό του εθνοφρουρού. Επιχειρεί, όπως αποκαλύπτει ο «Φ», να καταδείξει ότι ο θάνατος δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια. Αξιοσημείωτο; Η νέα έκθεση Σταυριανού είναι έκτασης 49 σελίδων. Μετά από 18 χρόνια συνέγραψε 49 σελίδες ενώ το 2005 η έκθεσή του ήταν μόλις 4 σελίδες!

Αυτή την έκθεση προσπαθεί να καταθέσει στη θανατική ανάκριση η Νομική Υπηρεσία! Πόσο μεγαλύτερη πρόκληση μπορεί να αντέξει κάποιος; Πόση αναλγησία πια; Πόσο πιο μικροί μπορεί να γίνουν οι θεσμοί;

Αιδώς Αργείοι!