Στο εξωτερικό θα γινόταν αρχικά η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε το 6χρονο παιδάκι, που έχασε χθες την ζωή του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μάριος Ματσάκης.

Ο ίδιος ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ότι το παιδάκι είχε ένα γενετικό καρδιολογικό πρόβλημα, για το οποίο έπρεπε να διενεργηθεί μια εγχείρηση, η οποία πραγματοποιείται σε ένα ποσοστό παιδιών.

Όπως επεσήμανε, χωρίς να δει ακόμα τον φάκελο της υπόθεσης, από αυτά που του αναφέρθηκαν τόσο από τον δικηγόρο της οικογένειας, όσο και από ιατροδικαστή, η εγχείρηση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο εξωτερικό, αλλά μετά αποφασίστηκε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, να έρθει στην Κύπρο ο καρδιοχειρούργος με τους συνεργάτες του και να γίνει εδώ η χειρουργική επέμβαση. «Ήταν μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία δυστυχώς κατέληξε στον θάνατο ενός μικρού παιδιού», σημείωσε.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξάχρονο υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση και σήμερα απεβίωσε

Σε ό,τι αφορά στην νεκροτομή, ο κ. Ματσάκης είπε πως είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 11:00 το πρωί σήμερα και θα ήταν ο ίδιος παρών εκ μέρους της οικογένειας. Το ιδιωτικό νοσηλευτήριο ζήτησε να γίνει αναβολή της νεκροτομής για την άλλη Δευτέρα, αρχικά γιατί ήθελε να φέρει δικό του ιατροδικαστή από το εξωτερικό. Η οικογένεια έφερε φυσικά ένσταση μέσω του δικηγόρου της και ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε μια εβδομάδα για να γίνει η νεκροτομή. Τελικά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα και θα βρίσκονται εκεί τόσο ο ίδιος ο κ. Ματσάκης, όσο και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία γι’αυτό και γίνεται η νεκροτομή η οποία μπορεί να δείξει κάτι σήμερα ή να χρειαστεί να ληφθούν δείγματα για εξειδικευμένες εξετάσεις ή μπορεί να υπάρχει διαφορά στις απόψεις των ιατροδικαστών. Όλα αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο.