Έξω από εκλογικό κέντρο δήμου της ευρύτερης Λευκωσίας ο κόσμος είχε σχηματίσει ουρά. Λίγο τα υγειονομικά μέτρα και η ανάγκη να εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, λίγο το γεγονός ότι στο εν λόγω κέντρων ψήφιζαν άτομα από δύο διαφορετικές κατεχόμενες επαρχίες είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά.

Ηλικιωμένοι αλλά και πιο νεαροί στη σειρά τους μέχρι να εισέλθουν στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν. Έτσι όσο ανέμεναν είχαν την ευκαιρία να πουν και μερικές κουβέντες.

Ήταν, να σημειώσουμε, προσεκτικοί και πάντα με τη μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό τους. Κουβέντα για τα εμβόλια και των κορωνοϊό, άντε και μια χαιρετούρα στο γείτονα ή στον γνωστό. Ούτε λέξη για θέματα που μπορεί να παραβίαζαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Έτσι καθώς περιμένεις μπορεί να ακούσεις διάφορα πράγματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Όπως για παράδειγμα το γνωστό πως «ήταν όλα ένα τέχνασμα για να μας ελέγχουν». Χωρίς να απουσιάζει από τη συζήτηση το θέμα του εμβολιασμού. Εγώ, δηλώνει ο κύριος από πιο πίσω, μίλησα με επιστήμονες του εξωτερικού «που ξέρουν που τούτα τα πράγματα τζαι δεν τους άκουσαν να λεν τούτα ούλλα που ακούμε που τούτους δακάτω»… Κι εκεί που περιμένεις να ακούσεις τι ακριβώς λένε «οι επιστήμονες τους εξωτερικού» πετάγεται κάποιος που το βάθος να τον χαιρετίσει και η κουβέντα πάει στα ζώα και η κουβέντα αλλάζει… «μα δεν είναι σαν τα κτηνά που μας κάμνουν;», διερωτάται μεγαλοφώνως!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE / Εκλογές 2021

Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις περνά και ο χρόνος και έρχεται η σειρά σου να μπεις στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα.

Αντισηπτικό και μετά δίνεις το εκλογικό βιβλιάριο. Παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να εντοπίσει το όνομα και αμέσως αρχίζει να αναφέρει φωναχτά αριθμό και ονοματεπώνυμο. Ρίχνω μια ματιά στην εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος που ήταν απέναντι και την βλέπω να σημειώνει το αριθμό.

Κάτι είχαμε πει το προηγούμενο διάστημα για τα προσωπικά μας δεδομένα;

Όπως είπε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «πήγαν περίπατο». Βεβαίως εμάς των κοινών θνητών ήταν καλύτερη η θέση μας γιατί τα προσωπικά δεδομένα δεν βγήκαν και στον αέρα να τα γνωρίζουν οι πάντες. Μόνο η κοπελίτσα από απέναντι τα σημείωσε, δεν ξέρω γιατί; Μήπως για να δει εάν πηγαίναμε να ψηφίσουμε;

Σημειώνω πάντως ότι η κοπέλα εντός δεν έφερε κάτι που να δείχνει την κομματική προέλευση, όπως μας είχαν συνηθίσει άλλοι αντιπρόσωποι κομμάτων στο παρελθόν που βρίσκονται εκεί «σημαιοστολισμένοι από πάνω ως κάτω» και με του έμπαινες μέσα σε κάρφωναν θέλοντας να σου υπενθυμίσουν ότι «πρέπει να πράξεις το σωστό».

Μόνο η κυρία έξω στην αυλή της σχολικής μονάδας είχε φροντίσει να «σημαιοστολιστεί» από πάνω μέχρι κάτω με τα χρώματα και τα σύμβολα του κόμματος. Αλλά δεν ήταν μόνο εκεί για τους «δικούς της», ήταν εκεί για όποιο ζητούσε βοήθεια που θα έπρεπε να πάει να ψηφίσει.