Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απέρριψε σήμερα το αίτημα των πέντε συλληφθέντων για μη έκδοση τους στη χώρα που τους καταζητούσε σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου τκαι οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάφο βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Ιντερπόλ.

Η υπεράσπιση των πέντε υπόπτων υπέβαλε κατά την προηγούμενη δικάσιμο την 1η Ιουνίου, αίτημα για διακοπή της διαδικασίας έκδοσης τους στην αιτήτρια χώρα. Το Δικαστήριο επιφυλάχτηκε να δώσει την απάντησή του σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα σήμερα και όπως ανακοίνωσε τελικά αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Κατόπιν τούτου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την 26η Ιουνίου ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας έκδοσης των πέντε συλληφθέντων σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας. 

Τα πέντε πρόσωπα, ηλικίας 25, 39, 51, 60 και 63 ετών συνελήφθησαν στην Πάφο στις 27 Μαίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης μελών της Αστυνομίας, μετά από αίτημα συγκεκριμένης χώρας για έκδοσή τους. Κατά την επιχείρηση διεξήχθησαν έρευνες, με δικαστικά εντάλματα σε οικίες, υποστατικά και οχήματα των συγκεκριμένων προσώπων, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τα ΤΑΕ Αρχηγείου και Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.