Μερικές στροφές πριν από το τέλος τους βρίσκονται οι Παγκύπριες Εξετάσεις καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνονται ενώ «ενεργές» εξεταστικά είναι η σημερινή και η αυριανή μέρα καθώς και το Σάββατο και η Δευτέρα.

Η Παρασκευή είναι σχολική αργία καθώς είναι η γιορτή του Αποστόλου Βαρνάβα. Όσον αφορά στα διαδικαστικά ζητήματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων, όλα κυλούν ομαλά καθώς καθημερινά η διαχείριση των υποψηφίων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό ή στενές επαφές κρουσμάτων, γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Χθες, οι περιπτώσεις αυτές ήταν μόλις οκτώ. Τα μαθήματα που εξετάστηκαν ήταν τα Οικονομικά (μαζικό μάθημα με 2.732 υποψήφιους) και η Τεχνολογία Τεχνικών Σχολών (Πρακτικής Κατεύθυνσης). Σήμερα εξετάζονται τα μαθήματα των Γαλλικών και του Ελεύθερου – Προοπτικού Σχεδίου, ενώ αύριο είναι η σειρά της Φυσικής με 2.453 υποψήφιους, των Αρχαίων Ελληνικών και της Οικιακής Οικονομίας. Το ερχόμενο Σάββατο θα εξεταστεί ακόμη ένα μαζικό σε συμμετοχή μάθημα, αυτό των Μαθηματικών Κοινού Κορμού με 2.388 υποψήφιους να το έχουν δηλώσει στις επιλογές τους. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Παγκύπριες γίνονται τετράμηνες

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες που άπτονται των εξετάσεων δεν ολοκληρώνονται με τη λήξη τους τη Δευτέρα καθώς πέραν των διορθώσεων και των βαθμολογήσεων των δοκιμίων, ακολουθούν και άλλα σημαντικά. Συγκεκριμένα, άμεσα θα πρέπει να αποσταλούν στα σχολεία οι βαθμοί που χρειάζονται για την έκδοση των απολυτηρίων, τα οποία θα επιδοθούν στις τελετές αποφοίτησης των σχολείων περί τα τέλη Ιουνίου. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την κατανομή των θέσεων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας ενώ περί τα μέσα Ιουλίου –το πιθανότερο– θα «ανοίξει» και η διαδικασία για τη δήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις που προσφέρουν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.