Μπορεί φέτος τα σχολεία να πήραν εγκαίρως το πράσινο φως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την πραγματοποίηση των τελετών αποφοίτησής τους, ωστόσο ο κορωνοϊός σε κάποιες περιπτώσεις, είχε άλλα σχέδια.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», μικρός αριθμός Λυκείων προχώρησε στην ακύρωση των τελετών αποφοίτησης, καθώς μαθητές εντοπίστηκαν να είναι θετικοί στη νόσο COVID-19.

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει κι άλλες διαστάσεις καθώς πέραν των μαθητών – κρουσμάτων κορωνοϊού, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι συμμαθητές τους, οι οποίοι είναι στενές επαφές τους, είτε δηλώνονται είτε όχι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η διασπορά του ιού και η επιμόλυνση μαθητών έγιναν στο πλαίσιο των πάρτι που διοργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το τέλος των μαθητικών τους χρόνων. 

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους, σχολεία έστω και την υστάτη ενημερώθηκαν για την κατάσταση και αφού αξιολόγησαν τα υγειονομικά δεδομένα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αποφάσισαν την ακύρωση των τελετών αποφοίτησης. Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση Λυκείου εντοπίστηκαν έντεκα θετικά κρούσματα σε τελειόφοιτους και  σημαντικός αριθμός μαθητών ως στενές επαφές τους. 

Στις περιπτώσεις όπου οι τελετές αποφοίτησης ακυρώθηκαν, θα ειδοποιηθούν οι γονείς των μαθητών που έχουν νοσήσει όπως περάσουν από το σχολείο σε συγκεκριμένο χρόνο που θα οριστεί για να παραλάβουν τα απολυτήρια των παιδιών τους, καθώς επίσης και τα βραβεία όσων παιδιών έχουν διακριθεί.