Την ελπίδα ότι θα προωθηθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του την ερχόμενη Τετάρτη, για χαλαρώσεις στα ιδιωτικά φροντιστήρια όσον αφορά στα μαθήματα που παρέχουν στους τελειόφοιτους μαθητές, εξέφρασε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), Ηρόδοτος Νεοφύτου.

Ερωτηθείς για το αίτημα που έθεσαν οι οργανωμένοι γονείς σχετικά με την αύξηση του αριθμού των τελειόφοιτων μαθητών στα φροντιστήριά τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που προετοιμάζονται για τις Παγκύπριες Εξετάσεις αλλά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Νεοφύτου το χαιρέτισε, λέγοντας πως εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, θα βοηθηθούν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά που λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν, έχουν αυξημένο άγχος. 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, χάθηκε πολύτιμος χρόνος αυτές τις μέρες των διακοπών, με τον περιορισμό που τέθηκε στα φροντιστήρια για μαθήματα ένας προς έναν, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού. «Ποιο παιδί να επιλέξεις για μάθημα και ποιο όχι;», διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου, λέγοντας πως έστω και τις επόμενες λίγες μέρες που απομένουν, καλό θα ήταν να υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης. Επιπρόσθετα, έθιξε ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει από αυτή την κατάσταση: Αυτό της αύξησης της παρανομίας. Όπως εξήγησε, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όσο νόμιμα τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, τόσο περισσότερο αυξάνεται η παρανομία σε αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου «φροντιστήρια», κάτι που είναι εις βάρος όλων, περιλαμβανομένων και των παιδιών και των γονέων.