Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για έκτη ημέρα ενώ Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αύριο το απόγευμα (ώρα Κύπρου) για να συζητηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έστειλε χθες τον Χάντι Αμρ, βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις, στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6η μέρα συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή – Τουλάχιστον 136 νεκροί

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ εξήγησε ότι σκοπός της αποστολής του αμερικανολιβανέζου διπλωμάτη είναι να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επανέλθει «διαρκής ηρεμία» στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η Αίγυπτος συνεχίζει τις προσπάθειες να επιτευχθεί εκεχειρία. «Μεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη εντείνουν τις επαφές τους με όλα τα μέρη για να αποκατασταθεί η ηρεμία αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ακόμη», είπε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Πηγή: in.gr