Τη διευκόλυνση των Μαρωνιτών που διαμένουν στα κατεχόμενα να έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές, ζητεί ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα και να τους αφήσουν να περάσουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Οζερσάι είπε ότι οι Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα επειδή δεν είναι πολίτες του ψευδοκράτους δεν μπορούν να ψηφίσουν, αλλά εκλέγουν κοινοτάρχη σε ειδικές εκλογές. Έτσι γίνεται στον Κορμακίτη και ο κοινοτάρχης είναι αποδεκτός από το ψευδοκράτος, πρόσθεσε. Οι Μαρωνίτες, συνέχισε, που ζούμε μαζί τους και είναι μέρος αυτής της κοινωνίας, έχουν εκλογικό δικαίωμα για τις εκλογές της «ε/κ διοίκησης», όπως ανέφερε τις Βουλευτικές στην ΚΔ.

Σημείωσε δε ότι οι Μαρωνίτες εκλέγουν και τον δικό τους αντιπρόσωπο στη Βουλή. Πρόκειται για περίπου 180 άτομα, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, καλώντας τους «αρμόδιους» να ακούσουν την φωνή των Μαρωνιτών και να διευκολύνουν την Κυριακή την μονοήμερη διέλευση για να έρθουν να ψηφίσουν στις Βουλευτικές.

Παρατηρώντας ότι άλλα λέει ο «πρωθυπουργός» για τα οδοφράγματα και άλλα το «προεδρικό», ο κ. Οζερσάι προέβλεψε ότι αφού δεν θα ανοίξουν για διελεύσεις μέχρι την Κυριακή, ας ισχύσει για τους Μαρωνίτες ότι ισχύει για όσους περνούν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς θεραπείας, ιατρικούς λόγους ή για εκπαιδευτικούς.

ΚΥΠΕ