«Το άσπιλο, αμόλυντο και άχραντο ΕΛΑΜ των φυγοστράτων μισθοφόρων εμέσσει κατά της αλήθειας, ανακοινώνοντας ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ‘ενέχεται στην διαφθορά’,  μιας και ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής: Ουδέν αναληθέστερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Ο Κυπριακός λαός» προσθέτει, «γνωρίζει ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ιδρύθηκε από την Δρα Ελένη Θεοχάρους στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 και στην συνέχεια πολλά άτομα και οργανωμένα σύνολα  προσχώρησαν στο Κίνημα μας, ανάμεσα τους και πολλά στελέχη και μέλη του ΕΥΡΩΚΟ.   Ο τέως πρόεδρος της Βουλής ουδεμίαν σχέσιν είχε με την ίδρυση  της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Βεβαίως εξελέγη ως βουλευτής με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις εκλογές του 2016,  αλλά αποχώρησε από το Κίνημα,  αμέσως μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής.

Αναφορικά με οτιδήποτε σχετίζεται με όσες δραστηριότητες αποδίδονται στον τέως πρόεδρο της Βουλής, ακράδαντα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποφανθεί  η Δικαιοσύνη».

«Σίγουρα όμως ότι και αν έχει συμβεί, αυτό δεν αγγίζει την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ».

Τέλος, η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης αναφέρει: «Το ΕΛΑΜ έχοντας διασυνδέσεις και στενές σχέσεις με καταδικασθέντα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, επιδίδεται σε ελεεινό λαϊκισμό και προσπάθειες  παραπλάνησης των πολιτών για την συγκράτηση των ψηφοφόρων του, που υποψιασμένοι για το αειπάρθενον του ‘μετώπου’ φεύγουν μαζικά και όντας λαλίστατοι ομιλούν για ‘σημεία και τέρατα’».