Μπορεί μετά την αιφνιδιαστική έφοδο του Υπουργού Μεταφορών στο λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές από τη Γιόλου στο Πολέμι να αποσύρθηκε άρον-άρον το όχημα βάσει των… πραγμάτων και θαυμάτων που εντοπίστηκαν σε αυτό, ωστόσο η υπόθεση κάθε άλλο παρά έχει κλείσει για το υπουργείο.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών έχει από την ίδια μέρα διατάξει έρευνα κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που συνάντησε και για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στα σχολεία τους τα παιδιά της κοινότητας. Ειδικότερα, ο Γιάννης Καρούσος έχει δώσει οδηγίες να ελεγχθούν οι παρεμβάσεις των επιθεωρητών του αρμόδιου τμήματος ώστε να διαφανεί πότε ήταν η τελευταία φορά που έλεγξαν το συγκεκριμένο όχημα και αν ο έλεγχος γινόταν κανονικά γιατί επέτρεψαν τη συνέχιση της κυκλοφορίας του.
 
Οι έρευνες για το λεωφορείο με τα μανιτάρια και τις πρασινάδες, θα «ακουμπήσει» επίσης την εταιρεία των λεωφορείων και γιατί επέτρεπε την εμφάνιση στους δρόμους ενός τέτοιου οχήματος, τον ίδιο τον οδηγό και κάθε άλλο εμπλεκόμενο.
 
Θυμίζουμε ότι μετά την παρουσία του Υπουργού Μεταφορών μέσα στο λεωφορείο, το πρωί της Τρίτης και τον σάλο που ακολούθησε, ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου απέσυρε το όχημα από την κυκλοφορία.