Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πατέρα 36χρονου (Αντώνη Δημητρίου) ο οποίος τον Ιανουάριο του 2019 έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που επιχειρούσε παράνομη στροφή δεξιά στη λεωφόρο Νίκου Παττίχη, προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού του που οδηγούσε μοτοσυκλέτα.

«Έπεσε ο ουρανός πάνω μας» αναφέρει ο κ. Ζήνωνας για τον θάνατο του γιου του, Αντώνη, νυμφευμένου και πατέρα δύο παιδιών. Στην προχθεσινή σύσκεψη στη Λεμεσό ήταν παρών και ζήτησε όπως επί της λεωφόρου Νίκου Παττίχη τοποθετηθεί κτιστή νησίδα, ώστε να μην κλάψουν άλλοι γονείς τα παιδιά τους. Λέει ότι πριν τον θάνατο του γιου του, στον ίδιο δρόμο έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος και τότε αποφασίστηκε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί κτιστή νησίδα. Αυτό δεν έγινε, κάτι το οποίο αποδίδει σε πιέσεις που ασκήθηκαν και υποστηρίζει πως αν υπήρχε η νησίδα, ο γιος του δεν θα έχανε τη ζωή του εκείνο το βράδυ. Ήταν 11 Ιανουαρίου 2019 και ο γιος του με τον οποίον εργάζονταν μαζί, γύρω στις 4 το απόγευμα ξεκίνησε για τον οδοντίατρο.

Αφήνουμε τον κ. Ζήνωνα να εξιστορήσει την τραγική εμπειρία η οποία ταλαιπωρεί τον ίδιο, την οικογένεια του καθώς και την οικογένεια του γιου του. «Όταν έφυγε ο γιος μου σχόλασα και πήγα σπίτι. Στις 7 το βράδυ κτύπησε το κουδούνι και ήταν ένας αστυνομικός. Με ρώτησε αν είναι το  σπίτι του Αντώνη και του είπα “όχι, εδώ είναι το σπίτι του πατέρα του”. Μου είπε, “να σε παρακαλέσω να πας στο νοσοκομείο, διότι συνέβη ένα ατύχημα”. Ρώτησα τι συνέβη και μου είπε πως “ο Αντώνης τραυματίστηκε”. Όμως είμαστε άνθρωποι της ζωής και  όταν έρχεται αστυνομικός σπίτι σου, ο νους σου πάει στο χειρότερο αλλά στο δρόμο προς το νοσοκομείο παρακαλούσαμε να έχει απλώς κτυπήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοίρασαν το… πάπλωμα στη Νίκου Παττίχη

Πώς νιώθει κανείς αυτές τις ώρες της αγωνίας και αργότερα όταν πληροφορείται το μοιραίο;

«Πέφτει ο ουρανός πάνω σου και ελπίζω να μην τύχει σε άλλο γονιό», λέει, φέρνοντας στη θύμησή τις στιγμές κόλασης που πέρασε και συνεχίζει: «Ήταν η γυναίκα του, ήταν τα δύο παιδιά του, τα οποία πριν ενάμιση χρόνο ήταν 5,5 και 7,5 χρόνων. Τρέξαμε για τα μωρά και μέχρι σήμερα τρέχουμε. Δεν είναι εύκολο  από παππούς να γίνεις πατέρας, όσο και να το θέλεις. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι…».

Κάπου εδώ χάνεται η φωνή του συνομιλητή σου κι εσύ απλώς δεν μπορείς να πεις τίποτε.

Πήγε στη σύσκεψη μόνο για τη νησίδα

Τον ρωτάμε για την παρουσία του στη σύσκεψη και λέει πως όντως πήγε με σκοπό να ζητήσει να κτιστεί η νησίδα. Εξηγεί, πως ο ίδιος δεν έχει να κερδίσει τίποτε και ότι ο γιος του δεν πρόκειται να επιστρέψει, αλλά δεν θέλει να βρεθεί άλλος στη θέση του. Λέει, πως όταν κάποιος μεταβεί επιτόπου, ειδικά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, θα διαπιστώσει πως επικρατεί χάος. Μιλά για τις παράνομες στροφές δεξιά που θέτουν σε κίνδυνο διερχομένους και αποδίδει τα προβλήματα και τα ατυχήματα στο ότι δεν υπάρχει κτιστή νησίδα. Εκφράζει την άποψη πως δεν πρέπει να αναβληθεί περαιτέρω η τοποθέτηση της νησίδας. Αυτό είπε και στη σύσκεψη στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών και εκφράζει την ελπίδα ότι ο Γιάννης Καρούσος θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Όσον αφορά το ποιος ευθύνεται για το ατύχημα, αναφέρει πως πρόκειται για καθαρή περίπτωση που καταδεικνύει πως ο γιος του ουδεμία ευθύνη είχε. Αναφέρει πως υπάρχει αστυνομική έκθεση από την οποίαν προκύπτει επίσης πως πέραν του ότι ανέκοψαν την πορεία του, δεν έτρεχε. Λέει πως της μοτοσυκλέτας του Αντώνη προπορευόταν ψηλό όχημα και φαίνεται πως ο οδηγός του αυτοκινήτου που επεχείρησε δεξιά στροφή μόλις πέρασε το άλλο όχημα, δεν είδε τον Αντώνη που ακολουθούσε. «Φαίνεται ο οδηγός βιάστηκε ώστε να προλάβει τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν τον γιο μου, κάτι το οποίο κόστισε τη ζωή στον Αντώνη».