To Top
21:50 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Κορωνοϊός: 52 νέοι θάνατοι στη Κίνα, ένας στη Νότια Κορέα
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ • Κορωνοϊός: 52 νέοι θάνατοι στη Κίνα, ένας στη Νότια Κορέα
  26 Φεβρουαρίου 2020, 9:22 πμ  
Παγκόσμια ανησυχία από την εξάπλωση του κορωνοϊού και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Στους 2.764 έφτασαν οι νεκροί παγκοσμίως και τις 81.000 τα κρούσματα. Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές οι νεκροί στη χώρα ανήλθαν στους 2.715, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064. Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα σε Νότια Κορέα και Ιταλία. Οι δύο χώρες μετρούν από 11 νεκρούς η κάθε μία. Επεκτείνονται τα μέτρα στην Ιταλία και σε άλλες πόλεις...
 
Στο μεταξύ, ένα πιθανό εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τον ανοσιολόγο, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Ωστόσο, το νωρίτερο που θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, αφού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, είναι σε έναν με ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, οι υγειονομικές Αρχές κατέγραψαν την Τρίτη 52 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε στο κεντρικό τμήμα της χώρας τον Δεκέμβριο, με τον απολογισμό να είναι ο χαμηλότερος των τριών εβδομάδων.
 
Εξάλλου, καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401. Τα σύνολα στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία την Τρίτη, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τους 29.745.

Πανικός για τον κορωνοϊό στη Νότια Κορέα

Την ώρα που στη Κίνα μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων, στη Νότια Κορέα αυξάνονται επικίνδυνα. Άλλος ένας ασθενής έχασε την ζωή του και 169 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από τις Αρχές, στη χώρα που βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του COVID-19, μετά την Κίνα.
 
Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000 στην χώρα (1.146 για την ακρίβεια), με 134 να βρίσκονται ξανά στην πόλη Νταεγού.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Νότιας Κορέας, το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού σχετίζονται με μια χριστιανική εκκλησία, τη Shincheonji Church of Jesus.

Όπως αναφέρει το Reuters, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού ήταν μια 61χρονη γυναίκα, η οποία είναι μέλος της συγκεκριμένης ενορίας. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, που συντονίζουν τις επιχειρήσεις για τον κορωνοϊό, ήρθαν σε επαφή με τον επικεφαλής της εκκλησίας, ο οποίος τούς ενημέρωσε ότι τα μέλη της υπολογίζονται σε 215.000.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, οι Αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν λίστες με όλα τα ονόματα των μελών της εκκλησίας, ώστε να πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι θα υποβληθούν σε εξετάσεις όλα τα μέλη της εκκλησίας «το συντομότερο δυνατόν. Είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν όλα τα μέλη της εκκλησίας για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού και να απαλύνουμε την αγωνία της κοινωνίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αποκαλυπτική έρευνα: Ποιους σκοτώνει ο νέος κορωνοϊός

Ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και άτομα με επιβαρυμένη υγεία φαίνεται πως κινδυνεύουν περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μετάδοσης Ασθενειών της Κίνας, που έγινε στη βάση αξιολόγησης πέραν των 72 χιλιάδων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο κίνδυνος θανάτου του ασθενούς αυξάνεται με την ηλικία του.

Για παράδειγμα, στα άτομα 80 ετών και άνω το ποσοστό θανάτου φθάνει το 14,8%, ενώ στα άτομα ηλικίας 50 με 59 ετών το ποσοστό θανάτου πέφτει στο 1,3%.

Από τα ίδια στοιχεία παρατηρείται ότι ασθενείς κάτω των 30 ετών διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τον ιό.

Επίσης, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι άνδρες ασθενείς κινδυνεύουν ελαφρώς περισσότερο από τις γυναίκες ασθενείς.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό θανάτου των ανδρών ήταν 2,08% και των γυναικών 1,7%.

Το ποσοστό θανάτου για ασθενείς με καρδιακή νόσο ήταν 10,5%, με διαβήτη 7,3%, με αναπνευστική ανεπάρκεια 6,3% και με υπέρταση 6,0%.

Για όσους ασθενείς, επίσης, έπασχαν από καρκίνο το ποσοστό θανάτου ήταν 5,6%.

Για όσα άτομα μολύνθηκαν από τον ιό και δεν είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, το ποσοστό θανάτου δεν ξεπερνούσε το 0,9%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...