Η σκέψη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) να προχωρήσει από τον Σεπτέμβρη σε διορισμούς μέσω προκήρυξης για αριθμό θέσεων που δεν θα είναι εφικτό να πληρωθούν από εκπαιδευτικούς, προβληματίζει έντονα την ΠΟΕΔ, η οποία έσπευσε να εκφράσει τη θέση της επί του προκειμένου ζητήματος, μέσω σχετικής επιστολής.

Επί της ουσίας, πρόκειται για θέσεις που θα εκκρεμούν σε σχολεία απομακρυμένων περιοχών, με την ΕΕΥ να μοιράζεται με την ΠΟΕΔ τις σκέψεις της αυτές, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Στην επιστολή της, η οργάνωση των δασκάλων αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εφαρμογής μιας τέτοιας πρακτικής, ενδέχεται να δημιουργηθούν σοβαρά ζητήματα δίκαιης κατανομής των θέσεων, σε σχέση με τη σειρά των εκπαιδευτικών στους καταλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηνά Μιχαηλίδου στον «Φ»: «Έτσι οραματίζομαι το σύγχρονο σχολείο»

«Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από  συμβασιούχες που εγκυμονούν ή που έχουν ευθύνη φροντίδας τέκνου κάτω του ενός έτους ή συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σημειώνουμε και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί όταν, μετά την προκήρυξη αυτών των θέσεων, θα ακολουθήσει δημιουργία νέων θέσεων, λόγω εκπαιδευτικών αναγκών που θα προκύψουν και θα ανοίξουν θέσεις που δεν θα είναι δυσμενείς», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι σύμφωνη με το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας τέτοιας πρακτικής.