Με στόχο να επικρατήσουν συνθήκες «σύμπνοιας και συνεργασίας», στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, μέσω ανακοίνωσή της, προτείνει προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις καθώς και στους προσφυγικούς φορείς, όπως καταβληθούν προσπάθειες για υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.

Όπως αναφέσει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, «αφουγκραζόμενοι τις προσφυγικές Αρχές, σωματεία και οργανώσεις καθώς και την αγωνία όλων των προσφύγων συμπολιτών μας για τις προσπάθειες που καταβάλλονται να βγούμε από το παρατεταμένο αδιέξοδο και να επανέλθουμε σε τροχιά συνομιλιών, πιστεύουμε πως η πρότασή μας είναι εφικτή, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως επιβάλλεται να επικρατήσουν συνθήκες σύμπνοιας και συνεργασίας».

Ελπίζουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι η δημόσια έκκλησή μας θα έχει την ανάλογη ανταπόκριση και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να προσέλθουμε σε ένα ανοικτό και ειλικρινή διάλογο με όλους.

«Οι συνθήκες σήμερα απαιτούν να στείλουμε στους συμπολίτες μας όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας για το εθνικό μας θέμα, που για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας».