Επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή debates, μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της Δημοκρατίας και τη σχετική πρόταση, που απέστειλε προς αυτούς, εξέδωσε το ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, το ΡΙΚ προτείνει τη διεξαγωγή 5 debates μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  «Στόχος του ΡΙΚ ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου είναι η ολοκληρωμένη και σε βάθος ενημέρωση των πολιτών για θέματα που απασχολούν την κοινωνία», επισημαίνεται στην  ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι «τα debates θα έχουν διάρκεια δύο ώρες και θα καλύπτουν τέσσερις ενότητες: Oικονομία, εσωτερική διακυβέρνηση και Κυπριακό και ερωτήσεις που θα υποβάλλονται απευθείας στους υποψήφιους από τους πολίτες».

«Με βάση τον σχεδιασμό του ΡΙΚ τα debates θα προβάλλονται στο πλαίσιο της εκπομπής «Προκλήσεις» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Κιμήτρη, καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα Σεπτέμβρη κάθε Πέμπτη βράδυ. Στην τελευταία τηλεμαχία του Σεπτέμβρη φιλοξενούμενοι θα είναι οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης», αναφέρεται καταληκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικοί και οι 8 υποψήφιοι για διενέργεια debates

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», σύμφωνα την πρόταση του ΡΙΚ: «την 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο και θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Χρίστος Χρίστου και Μάριος Ηλιάδης.

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα είναι το δεύτερο με τους Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκο Χριστοδουλίδη, Γιώργο Κολοκασίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης και Χρίστος Χρίστου.

Τέλος, στις 29 Σεπτεμβρίου οι  Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης».