Την πρώτη κοινή τους σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο επιτελείο του υποψηφίου το μεσημέρι και σκοπός της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ήταν ο καλύτερος συντονισμός, τόσο μεταξύ των κομμάτων στη Βουλή, όσο και μεταξύ των κομμάτων και του υποψήφιου, ενόψει μεγάλων θεμάτων που βρίσκονται προς συζήτηση στη Βουλή αυτό το διάστημα, δηλαδή του θέματος των εκποιήσεων και της έγκρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού. Τη Δευτέρα, όπως πληροφορούμαστε, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του υποψηφίου με τους προέδρους των κομμάτων που τον υποστηρίζουν, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου συντονισμού που γίνεται για την προεκλογική.

Στη συνάντηση αυτή, είχε αρχικά αποφασιστεί όπως χθες πραγματοποιηθεί συνάντηση του υποψηφίου με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώπιον της οποίας εκκρεμούν τα δύο αυτά θέματα. Στη συνέχεια ωστόσο, κρίθηκε ορθότερο να γίνει συνάντηση με όλους τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Μια σύσκεψη η οποία προγραμματιζόταν να γίνει ούτως ή άλλως εδώ και αρκετό καιρό, ούτως ώστε να υπάρξει μία καλύτερη επικοινωνία κυρίως των κομμάτων σε επίπεδο κοινοβουλευτικής δράσης. Ουσιαστικά δηλαδή, να υπάρχει η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεννόηση για να βγαίνει προς τα έξω μία εικόνα σύμπνοιας και συμπόρευσης, τουλάχιστον όσον αφορά τα μεγάλα κοινοβουλευτικά ζητήματα αυτό το διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνουν τους τόνους, μικρό διάλειμμα στην προεκλογική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτό το οποίο λέχθηκε είναι ότι θα ήταν καλό σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, να γίνεται μία συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες που θα κατατεθούν και για να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έγκρισής τους, αλλά και να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα κοινών θέσεων μεταξύ των τριών κομμάτων. Παράλληλα, συζητήθηκε όπως πληροφορούμαστε και το θέμα των εκποιήσεων, με τα τρία κόμματα να ασκούν πίεση στο θέμα του ειδικού δικαστηρίου, για το οποίο, όπως λέγεται από πλευράς ΕΔΕΚ ήταν και ένα σημείο των θέσεων που τέθηκαν προς την Κυβέρνηση το 2020 για την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Από τους κομματικούς αρχηγούς παρόν ήταν μόνο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ απουσίαζε μόνο ο βουλευτής Χρίστος Σενέκης, σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό. Από μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ παρόν ήταν ο βουλευτής Ανδρέας Αποστόλου, ενώ από μέρους της ΔΗΠΑ, παρόντες ήταν οι Μαρίνος Μουσιούττας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Γιακουμής.