Η προεκλογική μπήκε ήδη στην τελική ευθεία με τους υποψήφιους και τα επιτελεία τους να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, στοχεύοντας προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ βάζει μια άνω τελεία στον προγραμματισμό της προεκλογικής όλων των υποψηφίων. Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις αναβάλλονται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, μέρα της κηδείας του Αρχιεπισκόπου. Και οι τρεις κύριοι υποψήφιοι έχουν αναστείλει όλες τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις. Από πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη θα πραγματοποιούνται μόνο οι συναντήσεις του υποψηφίου με οργανωμένα σύνολα, όπως είχαν προγραμματιστεί, χωρίς ωστόσο να γίνονται δηλώσεις. Όλοι οι υποψήφιοι μέσα από δηλώσεις τους, είτε ανακοινώσεις των επιτελείων τους, αναφέρθηκαν στο έργο και τη μεγάλη συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ στην Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και γενικότερα προς τον τόπο.

Όλα αυτά βεβαίως όσον αφορά τις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κομμάτια της, η προεκλογική συνεχίζεται ακατάπαυστα. Σε οργανωτικό επίπεδο, τα επιτελεία των υποψηφίων και τα κόμματα συνεχίζουν τη δράση τους, με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ. Ο Νοέμβριος θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμος μήνας καθώς είναι ουσιαστικά ο τελευταίος μήνας της προεκλογικής πριν από τις γιορτές. Σε αυτό το διάστημα εξαπολύεται ουσιαστικά η τελευταία αντεπίθεση προς το εκλογικό σώμα, με τους υποψηφίους να εντείνουν τις επαφές με κόσμο αλλά ταυτόχρονα να καταθέτουν θέσεις και προτάσεις σε σχέση με το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Την ίδια ώρα όμως, οι ομάδες δράσεις των επιτελείων τους, με τη συνδρομή των κομματικών μηχανών βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα εντοπίζοντας ομάδες στόχους στις οποίες επικεντρώνουν την προσπάθεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι για επιστολή ΠτΔ προς Τατάρ

Ουσιαστικά, Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης δουλεύουν προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ αντίστοιχα. Στην κάθε περίπτωση τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όμως και για τον ένα και για τον άλλο υποψήφιο, η συσπείρωση αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στην κάλπη, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα αποτελούν τις μεγαλύτερες δεξαμενές ψήφων. Στην αντιπέρα πλευρά, στο στρατόπεδο του Νίκου Χριστοδουλίδη η προσπάθεια επικεντρώνεται ουσιαστικά στη διατήρηση της δυναμικής που δείχνει να έχει η υποψηφιότητα του με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αυτό σημαίνει και διατήρηση των εισροών που φαίνεται να έχει ο υποψήφιος από όλους τους χώρους, αλλά κυρίως από τον ΔΗΣΥ.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σε γραπτή δήλωση του ζητά όπως «να μην αγνοηθούν οι αναφορές στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη»

«Ακόμη κι αν γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πως ο κ. Δρουσιώτης ψεύδεται, όπως δηλώθηκε από το Προεδρικό στο Euractiv, δεν είναι απαραίτητο να ερωτηθεί ο ίδιος ο τέως Γενικός Εισαγγελέας για τη δική του γνώση σε σχέση με τις αναφορές στο βιβλίο του κ. Δρουσιώτη που τον αφορούν;» σημειώνει και καταλήγει: «Απευθύνουμε επίσης ερώτημα προς τον νυν Γενικό Εισαγγελέα: οι αναφορές στο βιβλίο του κ. Δρουσιώτη δεν χρήζουν διερεύνησης ως προς την πιθανότητα διάπραξης ποινικών αδικημάτων;»

ΑΚΕΛ Καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις Τατάρ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, για μετατροπή δήθεν των Βαρωσίων σε πολιτιστική πρωτεύουσα των τουρκόφωνων πληθυσμών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς, τέτοιες δηλώσεις συνιστούν προσβολή για την ιστορία του τόπου μας. Η πολιτισμική καθυπόταξη που επιχειρούν ο κ. Τατάρ και η Τουρκία στα κατεχόμενα είναι μια επιπρόσθετη υπενθύμιση της ανάγκης για επανέναρξη του ουσιαστικού διαλόγου και της κατάληξης το συντομότερο δυνατό σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που να επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Στρέφοντας τα πυρά της κριτικής τους και προς την Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως από το 2017 και μετά, «εις ώτα μη ακουόντων, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ακούραστα ότι η αμφισβήτηση σημαντικών συγκλίσεων και οι λανθασμένοι χειρισμοί και εκτιμήσεις των Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη – Αβέρωφ θα μας οδηγούσαν σε επικίνδυνες ατραπούς». 

Καταλήγοντας σημειώνει πως «δυστυχώς, όσα συμβαίνουν στο Βαρώσι επιβεβαιώνουν τους χειρότερούς μας εφιάλτες, αλλά και την αδήριτη ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας στη διαχείριση του Κυπριακού».  

ΕΛΑΜ: Υιοθέτηση όλων των προτάσεων

Μονόδρομο θεωρεί την υιοθέτηση όλων των προτάσεων του για το μεταναστευτικό το ΕΛΑΜ: «Σάββατο βράδυ 05/11/22: Νέα σοβαρά επεισόδια στο Πουρνάρα μεταξύ λαθρομεταναστών, δήθεν ανηλίκων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πέτρες, σιδηρολοστούς και ξύλα Σάββατο βράδυ 05/11/22: Σε ήσυχη περιοχή δήμου της επαρχίας Λευκωσίας, λαθρομετανάστης αφρικανικής καταγωγής εισέβαλε σε σπίτι, παρά το γεγονός ότι έβλεπε να υπάρχουν άτομα εντός της οικίας.

Κυριακή βράδυ 06/11/22: Επεισόδια στο κέντρο της Λεμεσού, όπου λαθρομετανάστες έβγαλαν μαχαίρια σε κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο, βίντεο που αποκαλύπτουμε σήμερα.

Την ίδια στιγμή, σε νέα έρευνα, προκύπτει το μεταναστευτικό ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή κοινωνία.

Εύλογα θα διερωτώνται οι πολίτες αν υπάρχει κράτος να τους προστατέψει. Μοναδική πλέον λύση είναι η υιοθέτηση όλων των προτάσεων που έχει καταθέσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής», αναφέρει.