Οι τρεις μήνες που έχουν απομείνει μέχρι την ημέρα που οι κάλπες θα ανοίξουν είναι αρκετός χρόνος για να αλλάξουν πολλά, αλλά ελάχιστος για να υπάρξει και δευτερόλεπτο εφησυχασμού. Αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει και από τα επιτελεία και των τριών κύριων υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές τα οποία έριξαν λίγο τους ρυθμούς τους αυτές τις μέρες, μέχρι και αύριο, ημέρα της κηδείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’. Το μικρό διάλειμμα στην προεκλογική είναι για όλους μια ευκαιρία ανασύνταξης αλλά και εκ νέου μελέτης του σκηνικού, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί και μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αυτό το οποίο διαπιστώνεται, ανεξαρτήτως ποσοστών που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ο κάθε υποψήφιος, είναι η ύπαρξη μίας μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος, το οποίο συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αναποφάσιστων μεν, δεν είναι όμως πολιτικά αδιάφορο δε. Αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα ατόμων, πολιτικά προβληματισμένων, η οποία είναι πολιτικά σκεπτόμενοι αλλά ακόμα δεν έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τον ποιον υποψήφιο θα επιλέξει για τις Προεδρικές Εκλογές. Αυτή η ομάδα του εκλογικού σώματος, θεωρείται ότι θα κάνει την επιλογή της με βάση τα κατά την κρίση της ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων που θα έχει ενώπιόν της. Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων είναι που το κάθε επιτελείο θα κάνει μια τελική «επίθεση», προσπαθώντας να πείσει για τον δικό του υποψήφιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με «άγριες διαθέσεις» στην τελική ευθεία των Προεδρικών

 

Απ’ εκεί και πέρα, καταγράφεται μία ανασύνταξη όλων και σε οργανωτικό επίπεδο, κυρίως για τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία με βάση τα δεδομένα των μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεων, φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαμηλής συσπείρωσης. Αυτό είναι και το μεγάλο τους στοίχημα, καθώς όποιος καταφέρει να επιτύχει το μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης, θα έχει και μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του άλλου στην μάχη για τον δεύτερο γύρο. Συν βέβαια ότι η αύξηση της συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων- ιδιαίτερα στην περίπτωση του ΔΗΣΥ- σημαίνει και αποδυνάμωση της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος μέχρι στιγμής στις δημοσκοπήσεις έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγροτικός Σύνδεσμος: Στήριξη υποψηφιότητας Αβέρωφ

Από τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων αυτό το οποίο διαρρέεται είναι ότι συγκρίνοντας δημοσκοπήσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων, η συσπείρωση τότε και σήμερα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα. Αυτό, όπως αναφέρουν, είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι υπάρχει ακόμα αρκετό χρονικό περιθώριο για αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης. Στον αντίποδα βέβαια, στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, βλέπουν εδραίωση των ποσοστών του υποψηφίου και παγίωση της μεγάλης διαφοράς που διατηρεί από τους άλλους δύο. Στοιχείο το οποίο του δίνει ένα πλεονέκτημα για τη συνέχεια, δίνοντας του τη δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση για το υπόλοιπο της προεκλογικής.

Χθες με ανακοίνωση του ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου εκφράζει σύσσωμος την αμέριστη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεδρίασε με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ ο Χριστοδουλίδης

«Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στάθηκε αρωγός, αλλά και συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα της εξεύρεσης λύσεων, προτάσεων και οριστικών επιλύσεων αρκετών προβλημάτων των γεωργών και κτηνοτρόφων μας», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Παναγροτικός.