Γονείς, συγγενείς και φίλοι, που έχασαν πρόωρα δικούς τους ανθρώπους, δημιούργησαν χθες στην Πάφο την φιλανθρωπική ομάδα «Αυγερινός». Στόχος, η αλληλοβοήθεια και ενίσχυση για να ξεπερασθεί το πολύ δύσκολο κομμάτι της απώλειας αγαπημένων προσώπων, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για νέα παιδιά.

Ο «Αυγερινός», αναφέρει στον «Φ» η εκ των ενόντων την πρωτοβουλία, Μαρία Πίσκοπου, που προ διετίας έχασε τον γιο της, Αντρέα, είναι ένα όνομα που μας ενώνει με τα ουράνια. Όλοι έχουμε κάποιο δικό μας άγγελο εκεί και η όλη δράση της ομάδας θα είναι πάντοτε αφιερωμένη στην μνήμη τους, τονίζει.

« Προσπαθώντας να δώσω πίσω λίγη από την αγάπη που δεχτήκαμε απο όλους τους φίλους μας, από γνωστούς και άγνωστους», επεσήμανε. « Ποτέ δεν καταφέραμε ως οικογένεια να ευχαριστήσουμε τον καθένα ξεχωριστά για ότι μας πρόσφερε.

Ακόμη και σήμερα, ενώ τον Μάιο κλείνουν δύο χρόνια από την μέρα που έφυγε ο Αντρέας μου, δεν μπορώ να ανοίξω τα βιβλία συλλυπητηρίων και τα μπλοκ αποδείξεων των εισφορών. Προσπαθώ πολύ να αποφύγω κάθε τι που μου προκαλεί αυτό τον απάνθρωπο πόνο, δεν μπορώ να δεχτώ οτι δεν θα ξαναδώ τον γιο μου στο σπίτι μας, στο αυτοκίνητο του, στον υπολογιστή του να κάθεται με τις ώρες».

Θέλοντας ωστόσο να ανταποδώσει λίγη από την αγάπη που εισέπραξε στον πόνο της, τονίζει η κ. Πίσκοπου, ξεκίνησε με φιλικά της πρόσωπα την προσπάθεια για δημιουργία αυτής της ομάδας αλληλοβοήθειας. Βρήκαμε αφάνταστη ανταπόκριση και μεγάλη στήριξη, είπε, αλλά βρήκαμε και πολλούς που χρειάζονται αυτή την ανταπόκριση και την στήριξη.

« Δημιούργησαμε χτες την φιλανθρωπική ομαδα Αυγερινός», είπε. « Ο καθένας μας, για τους δικούς του λόγους, είναι καλοδεχούμενος στην ομάδα, είτε για να προσφέρει, είτε για να συμβουλεύσει, είτε για να συστήσει, με προσοχή πάντοτε, άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Δεν ξέρουμε τα πάντα, όμως προσπαθούμε πολύ, με πολλή αγάπη και καλή θέληση να τα καταφέρουμε».

Ας φωτίζει λοιπόν ο Αυγερινός την στράτα μας κι’ ας μας στέλλουν όλοι οι άγγελοι μας από εκεί ψηλά την αγάπη τους, καταλήγει η κ. Πίσκοπου.