Το παράδειγμα των Δήμων Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς για σύσταση ειδικής υπηρεσίας που να παρέχει κατ’ οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα ή ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και κοινοτικές αρχές της επαρχίας Πάφου.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι συνεχιζόμενες αυξημένες ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων, ολοένα και γίνονται πιο πιεστικές όσο περνούν οι μέρες της απαγόρευσης μετακινήσεων. 

Για τον λόγο αυτό, μετά τις μεγάλες κυρίως κοινότητες της περιαστικής περιοχής Πάφου, και πολλές μικρότερες κοινότητες της επαρχίας έχουν αρχίσει να μελετούν σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τα δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν ένα πλήρες δίκτυο παροχής βοήθειας σε αυτούς τους ομοχώριους τους. Η εξυπηρέτηση αυτή θα αφορά πρωτίστως στα πλέον επείγοντα ζητήματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, δηλαδή της μεταφοράς ειδών σίτισης και φαρμακείου στα σπίτια τους και δευτερευόντως σε διεκπεραίωση για λογαριασμό τους άλλων εργασιών εξωτερικής φύσης.