Η στέγη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, το οποίο ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα έναντι περίπου €9 εκατ.  μπάζει νερά, όπως υποστηρίζουν πολίτες οι οποίοι το επισκέφθηκαν πρόσφατα για να παρακολουθήσουν συναυλία. Επικοινωνήσαμε με εκπρόσωπο της εταιρείας στον οποίο θέσαμε τις αναφορές για διαρροή νερού μέσω της στέγης αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
 
Όπως μας πληροφόρησαν πολίτες, στον εξώστη του Θεάτρου είχε κλείσει ο χώρος  ο οποίος κάλυπτε περίπου 50 καρέκλες και όταν ρώτησαν «γιατί απομονώθηκε ο συγκεκριμένος χώρος», τους ελέχθη, πως σκοπός ήταν η προστασία των θεατών αφού διαπιστώθηκε ύστερα από βροχή πως η στέγη έμπαζε νερά.
 
Λειτουργός του Δημαρχείου με τον οποίον επικοινωνήσαμε ανέφερε πως υπάρχει εγγύηση και πως όποιο πρόβλημα και αν προκύψει, θα αντιμετωπιστεί από τον εργολάβο που εκτέλεσε την ανακαίνιση. Η προσφορά κατακυρώθηκε έναντι €8,7 εκατ. Το προϋπολογισθέν ποσό ήταν €11,8 εκατ.
 
Το θέατρο περιήλθε σε αχρησία από τις 11 Ιουνίου 2008, μετά την κατάρρευση της στέγης, συνεπεία βαρυφορτώματος των ψαλιδιών που την συγκρατούσαν.
Ύστερα από την κατάρρευση της στέγης του θεάτρου, το Υπουργικό Συμβούλιο (18.6.2008) διόρισε Τριμελή Επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια της κατάρρευσης.
 
Στο πόρισμά της, το οποίο παραδόθηκε στον Δήμο τον Φεβρουάριο 2009, η εν λόγω Επιτροπή είχε αποφανθεί ότι για τα τεχνικά αίτια της κατάρρευσης ευθύνονται όλοι όσοι ανέλαβαν στη ριζική ανακαίνιση, συντήρηση και αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου.
 
Η ανακαίνιση του θεάτρου η οποία είχε ολοκληρωθεί λίγο μετά την κατάρρευση της στέγης, κόστισε περίπου €5 εκατ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας σε 12 λεπτά
 
Στις 24.9.2010 ο Δήμος Λευκωσίας καταχώρισε αγωγή εναντίον τριών οίκων, αξιώνοντας γενικές αποζημιώσεις, αποζημιώσεις επανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου, που σύμφωνα με σχετική έκθεση εκτίμησης ανέρχονταν σε €2.882.000, νόμιμο τόκο και έξοδα αγωγής, πλέον ΦΠΑ και έξοδα επίδοσης.
 
Λόγω της κατάρρευση της στέγης το 2008, στη νέα ανακαίνιση δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερα στην ενίσχυση της στατικότητας του κτηρίου.
 
Υπενθυμίζεται, ότι μερικές ώρες προτού καταρρεύσει η στέγη είχαν επισκεφθεί το δημοτικό θέατρο μαθητές και γίνεται αντιληπτό πως θα μιλούσαμε για τραγωδία αν η στέγη κατέρρεε κατά την ώρα της επίσκεψης.
 
Όπως μας ελέχθη, το μόνο σίγουρο είναι πως ουδείς κίνδυνος υπάρχει από στατικής απόψεως, ενώ τα όποια προβλήματα τυχόν προκύψουν μετά την ανακαίνιση μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευκολία.
 
Το Δημοτικό Θέατρο, κτίσμα νεοκλασικού ρυθμού, λειτούργησε το 1967. Χρησιμοποιήθηκε για θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες τελετές. Επίσης φιλοξένησε την κεντρική και την παιδική σκηνή του ΘΟΚ και παραστάσεις αξιόλογων Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών.