Στην Κύπρο για τρεις μουσικές παραστάσεις θα βρίσκεται στο τέλος Αυγούστου ο καταξιωμένος Αμερικανός κιμπορντίστας, συνθέτης και παραγωγός της τζαζ-φανκ, σόουλ και ποπ μουσικής Ντέιβιντ Γκάρφιλντ.

Ο Γκάρφιλντ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς όπως οι George Benson, Smokey Robinson, Willie Bobo, Tom Scott, Manhattan Transfer, Eros Ramazzotti, Natalie Cole και Freddie Hubbard.

Οι εμφανίσεις προγραμματίζονται από τις 29 μέχρι τις 31 Αυγούστου σε Λευκωσία, και Λεμεσό και μαζί του θα είναι ο Ρόδος Παναγιώτου στα κρουστά, ο Αλέξης Κάσινος στην κιθάρα και ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο.

Ο Ντέιβιντ Γκάρφιλντ συνεχίζει να συνεργάζεται με θρυλικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των The Temptations, Cher, Spinal Tap και Van Morrison.

Ο πολύπειρος μουσικός έχει χαρακτηριστεί «πραγματικός γκουρού» στο πεδίο της σόουλ, της τζαζ και της κλασικής ροκ, όπου η συνεισφορά του είναι τεράστια.

Οι εμφανίσεις

  • Τρίτη 29 Αυγούστου, Λευκωσία, Sarah’s Jazz Club, 8.30μ.μ. SoldOut Tickets 95147711
  • Τετάρτη 30 Αυγούστου, Λάρνακα, Savino Live, 8.30μ.μ. SoldOut Tickets 99426011
  • Πέμπτη 31 Αυγούστου, Λεμεσός, Κύκλος Live, 8.30μ.μ. SoldOut Tickets 25107230

Γεννημένος στο Σικάγο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες από την εφηβική του ηλικία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Στην καλλιτεχνική του πορεία, εκτός από κιμπορντίστας, συνθέτης και παραγωγός, υπήρξε αρχηγός συγκροτήματος, ενορχηστρωτής, ιδιοκτήτης δισκογραφικής, σολίστας και μουσικός  διευθυντής.

Ο πολυτάλαντος μουσικός έχει μια γόνιμη καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες, ξεκινώντας με τους Willie Bobo, Freddie Hubbard και Tom Scott στη δεκαετία του ’70, ενώ συνδέθηκε με τους Boz Scaggs και George Benson και κυκλοφόρησε τις πρώτες του σόλο ηχογραφήσεις στη δεκαετία του ’80. Αφού δούλεψε με τις ελίτ του LA session στο στούντιο, ο Γκάρφιλντ ένωσε τις δυνάμεις του με τα μέλη των Toto για να συνεχίσει τη δισκογραφική του παρουσία, τις περιοδείες και τις εμφανίσεις στη σκηνή του Λος Άντζελες.