Πολλαπλοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ την Παρασκευή, ενώ υπάρχει άγνωστος αριθμός θυμάτων αυτή τη στιγμή, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι της Δημόσιας Ασφάλειας.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην περιοχή Brighten Heights, με έξι τραυματίες να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το περιστατικό θεωρείται εν εξελίξει, σύμφωνα με το CNN.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένοπλο άνδρα που άνοιξε πυρ μέσα από το αμάξι του, ενώ ήταν σε εξέλιξη μία κηδεία.

Εκπρόσωπος της εκκλησίας Destiny of Faith Church επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από το κτίριο. 

Απανωτά περιστατικά πυροβολισμών στο Πίτσμπουργκ

Την ίδια στιγμή, συναγερμό έχουν προκαλέσει στις αμερικανικές αρχές τα απανωτά περιστατικά πυροβολισμών που σημειώνονται στο Πίτσμπουργκ τις τελευταίες ημέρες.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από δεκάδες πυροβολισμούς το βράδυ της Πέμπτης στη γειτονιά Spring Hill-City View του Πίτσμπουργκ, ανακοίνωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Pittsburgh Post-Gazette.

Η αστυνομία έσπευσε στο Rhine Place λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αφού αναφέρθηκαν 34 πυροβολισμοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δημόσιας Ασφάλειας, Μόρις Μάθιους.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ανακάλυψαν μια γυναίκα πυροβολημένη στο χέρι, μια άλλη γυναίκα πυροβολημένη στο πόδι και έναν άνδρα πυροβολημένο στο λαιμό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γυναίκες ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Νωρίτερα το βράδυ, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ ανταποκρίθηκε σε άλλο περιστατικό με επτά πυροβολισμούς στη Λεωφόρο Μέιπλ στο Πέρι Σάουθ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν άνδρα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πόδι περίπου στις 6:15 μ.μ. (τοπική ώρα). Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Το θύμα δήλωσε στην αστυνομία ότι τον πυροβόλησαν κάποιοι μέσα από ένα σκουρόχρωμο SUV, πριν αυτό διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε ούτε υπόπτους ούτε συλλήψεις σε κανέναν από τους πυροβολισμούς, τους τελευταίους σε μια σειρά από βίαια επεισόδια σε όλη την περιοχή την τελευταία εβδομάδα.

Πιο πρόσφατα, ένα 17χρονο αγόρι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Μπίτσβιου την Τετάρτη, τουλάχιστον το τέταρτο άτομο που σκοτώνεται από πυροβολισμούς σε όλη τη Δυτική Πενσυλβάνια από τις 21 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημερομηνία, ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα από το παράθυρο ενός σπιτιού στο Penn Hills.

Αλλού στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα:

Στο Wilkinsburg τη Δευτέρα, ο 58χρονος Leodis Heards βρέθηκε θανάσιμα πυροβολημένος σε όχημα.

Την Τρίτη, ο 18χρονος Durobb Johnson βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρες μέσα σε αυτοκίνητο στο Duquesne.

Την Τετάρτη, η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά τους θανάτους ανδρών στο Χάιλαντ Παρκ και στο Γκάρφιλντ ως ανθρωποκτονίες. Το γραφείο του ιατροδικαστή ανέφερε ότι ο άνδρας στο Χάιλαντ Παρκ είχε πυροβοληθεί τουλάχιστον μία φορά.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς το βράδυ της Κυριακής στο Σάουθ Σάιντ και στο Άρλινγκτον. Δύο από αυτούς έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Η αστυνομία δεν είχε ανακοινώσει συλλήψεις ή υπόπτους σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, προς το παρόν.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Nicklas Gay II, 35 ετών, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σχέση με πυροβολισμούς στις 16 Οκτωβρίου στο South Side.

Πηγή: philenews/in.gr