Ως συνεργάτης της Προέδρου της Βουλής για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε και φοιτητής του ΤΕΠΑΚ. Ο συγκεκριμένος φοιτητής, ο οποίος βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο των σπουδών του, παρείχε υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και σχεδιασμού της ψηφιακής ταυτότητας και της επικοινωνίας της Βουλής, για χρονική περίοδο 10 μηνών. Μετά τον σάλο που προέκυψε με την 19χρονη που διορίστηκε ως σύμβουλος του υφυπουργού Τουρισμού, εύλογα προκύπτουν ερωτήματα για την εργοδότηση φοιτητών στις ομάδες των συνεργατών των υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, παρόλο που επιτρέπεται από το «θολό» νομικό πλαίσιο.

Ο «Φ»  επικοινώνησε  με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία μας ανέφερε πως  το συγκεκριμένο πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι είναι τελειόφοιτος, εργοδοτήθηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αφού κρίθηκε ως ο καταλληλότερος  για την αναβάθμιση της ψηφιακής εικόνας της Βουλής.

Διευκρίνισε πως πρόκειται για συμβόλαιο ορισμένου χρόνο χαμηλού κόστους, το οποίο καταβλήθηκε από το κονδύλι που έχει στην διάθεσή της, σε σχέση με τους συνεργάτες της. Ωστόσο η κ. Δημητρίου, αναγνωρίζει πως το τοπίο είναι θολό σε ότι αφορά την πρόσληψη των συνεργατών τόσο της ίδιας όσο και των υπόλοιπων κρατικών αξιωματούχων. Όπως είπε, χρήζει νομοθετικής ρύθμισης για να είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :Νόμος μετά το μπάχαλο με τους διορισμούς συμβούλων

Παράλληλα η Προέδρος της Βουλής, σημείωσε πως τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε πρόταση νόμου με την οποία επιδιώκεται όπως , τα πρόσωπα τα οποία θα απασχολούνται στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής θα πρέπει να πληρούν ελάχιστα , ακαδημαϊκά ή άλλα προσόντα για τη θέση. Επιπρόσθετα θα τηρούνται οι μισθολογικές κλίμακες που ισχύουν στην Δημόσια Υπηρεσία σε  συσχετισμό με το γνωστικό αντικείμενο και το αντικείμενο απασχόλησης.

Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και οι υπόλοιποι κρατικοί αξιωματούχοι, βάσει της νομοθεσίας έχουν το δικαίωμα να προλαμβάνουν σύμβουλους- συνεργάτες (πολιτικοί διορισμοί) υπό το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών με συμβόλαια ιδιωτικού δικαίου, καθορισμένου χρονικού διαστήματος. Ωστόσο, οι θέσεις κυρώνονται στα πρόσωπα που επιλέγει ο ίδιος ο αξιωματούχος, χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού και χωρίς την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.