Όταν κάποιος ηγέτης εμπαίξει μια φορά το λαό και γίνει ανεχτό, τότε θα τον εμπαίζει για πάντα! Ο Πρόεδρος ο οποίος βίασε τόσο άγαρμπα την έννοια του όρου «δεσμεύομαι», αναγκάζοντας τον Μπαμπινιώτη να τον αφαιρέσει από το περιώνυμο λεξικό του, συνεχίζει ακόμη και παραμονές της πολιτικής συνταξιοδότησής του, να εμπαίζει το λαό με τον ίδιο ασύδοτο τρόπο! Δεσμεύτηκε στις 11-4-2022 ότι δεν θα διόριζε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ οποιονδήποτε πολέμιο του ΓεΣΥ. Προχθές, τρεις μόλις μήνες μετά, διόρισε τον κορυφαίο πολέμιο του Συστήματος, τον δρα Πέτρο Αγαθαγγέλου, ως εκπρόσωπο της ΟΕΒ! Προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφτασε στον απόλυτο εξευτελισμό του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας για πολλοστή φορά!

 

Μάλιστα, σε μια απύθμενου θράσους ενέργεια, επιχείρησε χθες δια στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου να παραπλανήσει το λαό, ισχυριζόμενος ότι στην περιβόητη δήλωση της 11ης Απριλίου 2022 μιλούσε για άλλα πράγματα. Έχουμε, ωστόσο, ηχογραφημένο το διάλογο. Η δημοσιογράφος ρωτά τον Αναστασιάδη: «Γίνεται τώρα λόγος για ένταξη κάποιων στο Συμβούλιο του ΟΑΥ (σ.σ. Αγαθαγγέλου και Σωτηρίου) που ήταν ενάντια σ’ αυτή τη φιλοσοφία του συστήματος Υγείας. Να αναμένουμε ότι θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή;». Και ο Αναστασιάδης απαντά: «Δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση από όσους είτε είναι εναντίον ή ήταν εναντίον ή όσους πιθανόν δημιουργούν συνθήκες παιδοκτονίας. Νομίζω γίνομαι σαφέστατα κατανοητός». Θαυμάστε τον!

 

Ο εμπαιγμός εκ μέρους του Αναστασιάδη, όμως, έχει και συνέχεια. Σε γραπτή δήλωση, που μόνο σε ανόητους μπορεί να στόχευε, ισχυρίζεται ότι το δ.σ. του ΟΑΥ αποτελείται από 13 μέλη και δεν μπορεί ο διορισμός Αγαθαγγέλου να οδηγήσει το ΓεΣΥ σε κατάρρευση. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι με τον διορισμό Αγαθαγγέλου (και πιθανώς του Σωτηρίου) η ισορροπία στο δ.σ. ανατρέπεται. Σ’ αυτό συμμετέχουν ο πρόεδρος που διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, 4 εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, 3 εκπρόσωποι ΟΕΒ-ΚΕΒΕ, 3 των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, 1 των οργανωμένων ασθενών και 1 των αυτοτελώς εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και εργοδοτικών οργανώσεων (το ΚΕΒΕ άλλαξε τα μέλη που ήσαν θετικά) διαθέτουν την πλειοψηφία.

 

Ισχυρίζεται ακόμη ότι ο διορισμός Αγαθαγγέλου δεν έγινε στη βάση των απόψεών του στο παρελθόν αλλά ως προέδρου του ΠΙΣ, που εκπροσωπεί το 95% των γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ. Ο ίδιος, όμως, δεν έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ. Είναι εκείνος που καλούσε δημοσίως τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Ο Αναστασιάδης ισχυρίζεται ακόμη πως δεν θα ανεχθεί από οποιονδήποτε να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ. Ξεχνά, όμως, πως διορίζει τους πολέμιους αλλά ο ίδιος σε 7 μήνες θα πάει σπίτι του.

 

Πέραν από την αυταπόδεικτη πρόκληση του διορισμού ενός σφοδρού πολέμιου του ΓεΣΥ στο δ.σ. του ΟΑΥ, υπάρχει και εξόφθαλμη σύγκρουση συμφέροντος, αφού ο νόμος του ΓεΣΥ απαγορεύει σε πάροχο υπηρεσιών υγείας να συμμετέχει στο συμβούλιο που αποφασίζει τα έσοδα των παρόχων. Βεβαίως, η Κυβέρνηση φρόντισε να «νομιμοποιήσει» την απόφασή της μέσω γνωμάτευσης του τέως υπουργού της και νυν Γενικού Εισαγγελέα. Αλήθεια, όμως, πώς είναι δυνατόν να θεωρήσει κάποιος αδιαμφισβήτητη τέτοια γνωμάτευση; Πέρσι ο ίδιος γνωμάτευσε ότι η παρουσία των εκτός ΓεΣΥ γιατρών στα νοσοκομεία του ΓεΣΥ είναι παράνομη. Tώρα γνωματεύει ότι η παρουσία ενός εκτός ΓεΣΥ γιατρού στο συμβούλιο του ΓεΣΥ είναι νόμιμη.

 

Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει και απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκθέτει τον Γ.Ε. Ο δικαστής Νικολάτος ξεκάθαρα απεφάνθη το 2005 στη περίπτωση του γιατρού Νίκου Ιωάννου, πρώτου προέδρου του δ.σ. του ΟΑΥ (πατέρα του τέως υπουργού Υγείας) ότι υπήρχε ασυμβίβαστο. Η απόφαση επαναβεβαιώθηκε και από απόφαση του Εφετείου!

 

Η ενέργεια Αναστασιάδη αποτελεί την κερκόπορτα που άνοιξε για να δράσουν οι πολέμιοι του ΓεΣΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πρώην υπουργοί του αντέδρασαν με σκληρό τρόπο, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο. Ο Παμπορίδης έγραψε στο Twitter: «Ντροπή». Το δεύτερο μεγαλειώδες παράσημο που εισπράττει ο Αναστασιάδης μετά από εκείνο του τέως Γενικού Εισαγγελέα. Ο Κ. Ιωάννου έγραψε: «Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»!

 

Η Κοινωνική Συμμαχία που επέβαλε το ΓεΣΥ οφείλει να αναλάβει δυναμικά δράση. Μέχρι και με παραιτήσεις. Ενώ ο λαός σε άλλη χώρα θα βρισκόταν ήδη κατά χιλιάδες έξω από το Προεδρικό.

Τελικά, κύριε Αναστασιάδη, σε ποιον πάτο ακόμη μπορείς να φτάσεις;