Η ΠΟΕΔ αποφάσισε να προτείνει διαδικασία που η οποία θα πρέπει να ακολουθείται, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες των γονιών εναντίων δασκάλων, γιατί όπως ανέφερε «έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες»! Κι αυτό είναι γεγονός… Πολλοί γονείς θεωρούν ότι μόνο το δικό τους παιδί έχει δικαιώματα στην τάξη, ας πούμε. Άλλοι πάλι φτάνουν μέχρι και του σημείου να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των δασκάλων. Υπάρχουν βέβαια και από την πλευρά των εκπαιδευτικών καμιά φορά μεγάλα αστέρια. Που με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, κάθε άλλο παρά ενισχύουν την ψυχολογία του μαθητή ή την αγάπη του για το σχολείο. Γι’ αυτό καλά λέει ο Φίλιος Φυλακτού. Ας μπουν επιτέλους διαδικασίες, που θα εφαρμοστούν παντού και για όλους. Πριν βγει και αυτή η κατάσταση εκτός ελέγχου. 
Κατ’ ακρίβειαν ήδη έχουν αργήσει.  

Να η ευκαιρία …
Ευτυχώς που εκδόθηκε και η έκθεση του Γενικού Γραμματέα να δοθεί υλικό στην προεκλογική μας. Διότι ποιος νοιάζεται για την ουσία του ζητήματος, ποιος νοιάζεται αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν στο ελάχιστο οι πιθανότητες επίλυσης του Κυπριακού, όταν μπροστά μας έχουμε λαχταριστή την εξουσία να μας γνέφει,  την καρέκλα του Προεδρικού να μας περιμένει, ζεστή-ζεστή… Διότι ποιος νοιάζεται επίσης και για την ουσία αυτές τις μέρες; Ή μέχρι το Φεβράρη; Ή για πάντα, σωστά; 

Τους εκθέτει η έκθεση 
Πείτε ας πούμε ότι αυτή η έκθεση ήταν η καλύτερη του κόσμου. Πείτε ότι ήταν η έκθεση που ονειρευόμαστε, αυτή που βλέπουν οι πολιτικοί τα βράδια στον ύπνο και τον ξύπνιο τους, υπήρχε  περίπτωση τώρα προεκλογικά να το παραδέχονταν; Ή να έλεγαν π.χ. «οκ είναι μια fair ανάλυση από το Γεν. Γραμ., έχει τα θετικά της έχει και τα αρνητικά της, τώρα πρέπει να δουλέψουμε με βάση αυτήν που έχουμε, να δούμε πώς μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε, αν δούμε πώς θα πορευτούμε»… Αστεία σωστά; Είμαστε τίποτα Ισραηλινοί εμείς νομίσατε; Που πάνω απ’ όλα θα βάλουν το συμφέρον του λαού τους; 

Θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή
Εμείς τώρα έχουμε εκλογές. Έχουμε την εξουσία, να λιγουρευτούμε. Και πιστεύουμε, ακράδαντα πως, ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, τρώνε κουτόχορτο και μας πιστεύουν, ειδικά τις αγνές μας προθέσεις, ουου, πίνουν νερό στο όνομα των προθέσεων των πολιτικών, οι πολίτες… Αλήθεια, συνεχίστε λοιπόν τον πόλεμο των ανακοινώσεων με φόντο την έκθεση Γκουτέρες. 
Κερδίζετε πόντους! 
Έτσι θα εκλεγείτε!

Οι δύο χαρές της Στέλλας 
Δύο μεγάλες χαρές έζησε χθες η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία όχι μόνο αναδείχθηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κ.Σ.Σ.Ε), (η τρίτη γυναίκα στην ιστορία του Σώματος) αλλά ήταν η ίδια από τα πρώτα άτομα που πληροφορήθηκαν, την απελευθέρωση της μικρής Μαρίε-Ελένη από τον πατέρα της, γεγονός που την έκανε να χαρεί εξίσου! Σε δηλώσεις της στον Active είπε ότι αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή χαράς, ενώ όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη διαχείριση του θέματος, την επόμενη μέρα δηλαδή της απελευθέρωσης, τόνισε ότι πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, «να συγκρατήσουμε τη χαρά μας, ώστε το παιδί να μπορέσει να επανενταχθεί στο περιβάλλον του με ομαλό τρόπο». Γιατί η αγάπη του κόσμου, σίγουρα λέμε εμείς είναι μεγάλη και εκφράζεται από παντού, όμως εξίσου σημαντικό είναι να επιστρέψει στη ρουτίνα της και στην ανωνυμία αν θέλετε που κάθε παιδί δικαιούται και πρέπει να έχει.