Ακόμη ένα έργο που θα συμβάλει στη περαιτέρωαισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της πόλης, εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης. Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε ότι η κριτική επιτροπή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση και εξωραϊσμό της παραδοσιακής αγοράς και Λαϊκής Γειτονιάς προχώρησε στο άνοιγμα των σφραγισμένων φακέλων, οι οποίοι περιείχαν τα στοιχεία ταυτότητας των συμμετεχόντων.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση και την ανάδειξη της παραδοσιακής αγοράς στο κέντρο της Πάφου. Με την πρόταση αναδεικνύεται η σημασία της εμπορικής διαδρομής λεωφόρος Μακαρίου- Μητροπολίτου Πάφου Χρυσάνθου, ως κύρια εμπορική διαδρομή στο αστικό κέντρο της πόλης με πρόθεση την οργάνωση ενός ανοιχτού εμποροψυχαγωγικού κέντρου.

Η διαδρομή αυτή θα συνδέσει τους εκατέρωθεν πεζοδρόμους και θα οδηγήσει τον περιπατητή στην Λαϊκή Γειτονιά ως την κύρια εστία παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας. Η πρόταση περιλαμβάνει αποκατάσταση των όψεων στην περιοχή μελέτης και στοιχεία αστικού εξοπλισμού που συμβάλουν στην ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής.

Λεπτομέρειες αναφορικά με την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.