Για την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι έκλεισε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία προ μερικών ημερών απέστειλε επιστολές στο υπουργείο ζητώντας συναντήσεις με στόχο να βάλει στο τραπέζι καίρια ζητήματα.
 
Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στον «Φ» ότι πέραν από τα θέματα στελέχωσης και των ανώνυμων καταγγελιών εις βάρος εκπαιδευτικών και τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με αυτές, στον υπουργό θα τεθεί και το μείζον ζήτημα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Συγκεκριμένα, η ΟΕΛΜΕΚ θέλει να γνωρίζει ξεκάθαρα τα πλάνα του υπουργείου Παιδείας για όλα τα πιθανά σενάρια που ενδέχεται να υπάρξουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού. Μία κατάσταση, τα δεδομένα της οποίας θα ορίσουν ποιο τελικά σενάριο θα εφαρμοστεί, δηλαδή είτε αυτό της κανονικής επιστροφής στο σχολείο (εάν ο κορωνοϊός δεν υπάρχει ανάμεσά μας έως τότε), είτε αυτό της εκ περιτροπής φοίτησης όπως έκλεισε η τρέχουσα σχολική χρονιά (εάν τα υγειονομικά δεδομένα τότε είναι αντίστοιχα με τα σημερινά), είτε της παραμονής των μαθητών στο σπίτι και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (εάν η κατάσταση με τον ιό το Σεπτέμβρη είναι χειρότερη). Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, ειδικά στο τρίτο σενάριο η ΟΕΛΜΕΚ θέλει να γνωρίζει πώς θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας και τον βαθμό ετοιμότητάς του. Κι αυτό διότι προκύπτουν σημαντικά θέματα, όπως ο εξοπλισμός και η υποδομή σχολείων και μαθητών, καθώς και η προσαρμογή του Αναλυτικού και του Ωρολογίου Προγράμματος στα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης. 
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Προδρόμου θα έχει συνάντηση και με τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ την 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει ενημέρωση για θέματα στελέχωσης.