Επτά μεγάλα ακίνητα αξίας €40-€45 εκατ. που είναι στην κατοχή της Τράπεζας Κύπρου λόγω χρεών των ιδιοκτητών τους βρίσκονται κάτω από επενδυτικό ταμείο BOC TERRA AIF V.C.I.C. Plc το οποίο δημιούργησε η REMU, η μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων της τράπεζας. Στο ταμείο περιλήφθηκαν τέσσερα ακίνητα στην επαρχία Λευκωσίας και από ένα στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού.
 
Η τράπεζα εκτιμά ότι τα ακίνητα αυτά θα έχουν απόδοση από 5,28% έως και 6,4% σε βάθος χρόνου, αφού εν μέρει ήδη ενοικιάζονται μακροχρόνια και υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των εσόδων τους. Τα κτήρια, τα οποία παρουσιάζει ο «Φ», έχουν ως ενοίκους γνωστά ονόματα και αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, οι οποίοι βέβαια δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
 
 
Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Τράπεζα Κύπρου θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές για να παρουσιάσει το BOC TERRA 1, το οποίο τέθηκε κάτω από ταμείο-ομπρέλα. Το ταμείο απευθύνεται σε επαγγελματίες και καλά ενημερωμένους επενδυτές ενώ η μίνιμουμ επένδυση που θα μπορούν να κάνουν είναι €500.000.
 
Τα ακίνητα που περιλαμβάνει το ταμείο είναι:
 
Κοrivos: Το ακίνητο βρίσκεται στην Πάφο και αποτελείται από εμπορικό κέντρο με καταστήματα όπως Superhome, Next και Debenhams.
 
Ετήσιο ενοίκιο: €1,2 εκατ.
Συνολική επιφάνια: 15,300 τ.μ.
Τοποθεσία ακινήτου: Άγιος Θεοδωρος, Πάφος
Είναι ενοικιασμένο κατά 100%
Ένοικοι: Ermes Department stores PLC και Superhome Center limited
 
Arcade: Εμπορικό κέντρο (η γνωστή Στοά Λήδρας) με υπόγειο χώρο στάθμευσης στην οδό Λήδρας, στο ιστορικό παλιό κέντρο της Λευκωσίας.
Ετήσιο ενοίκιο: €512,000
Συνολική επιφάνια: 1,393 τ.μ.
Τοποθεσία ακινήτου: Οδός Τρυπιότη, Λευκωσία
Ενοικιασμένο κατά 88%
Ένοικοι: Starbuks, McDonald’s και APEX limited
 
Jobelis: Ανακαινισμένοι αποθηκευτικοί χώροι στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής στο Δάλι.
Ετήσιο ενοίκιο: €250,000
Συνολική επιφάνια: 7,320 τ.μ.
Τοποθεσία ακινήτου: Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου
Ενοικιασμένο κατά 100%
Ένοικοι: Cosmos Trading ltd
Flymoon Property: Πέντε εμπορικοί χώροι σε κτήριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία. 
Ετήσιο ενοίκιο: €130,000
Συνολική επιφάνια: 571 τ.μ. 
Τοποθεσία ακινήτου: Οδός Τρυπιότη, Λευκωσία
Ενοικιασμένο κατά 75%
Ένοικοι: Vassos Eliades – Swarovski, Seretus – Beer&Beer και Zara Group
 
Fairways: Το ακίνητο βρίσκεται στη Λεμεσό και αποτελείται από δύο κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούν τα κέντρα εξυπηρέτησης δύο αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.
Ετήσιο ενοίκιο: €204,000
Συνολική επιφάνια: 566 τ.μ. 
Τοποθεσία ακινήτου: Περιοχή Αγίου Στυλιανού στον Δήμο Αγίου Αθανασίου στην Λεμεσό
Ενοικιασμένο κατά 100%
Ένοικοι: Pilakoutas Auto Alliance και A.I Motokonisi(PORSCHE)
 
Commercial Building: Μεικτή ανάπτυξη στην Λάρνακα αποτελούμενη από δύο καταστήματα στο ισόγειο, γραφεία σε δυο ορόφους και δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους με ξεχωριστές ράμπες.
Ετήσιο ενοίκιο: €122,000
Συνολική επιφάνια:3,210 τ.μ. 
Τοποθεσία ακινήτου: Άγίος Φανούριος, Αραδίππου, Λάρνακα
Ενοικιασμένο κατά 100%
Ένοικοι: Dimiourgia L.Z. LTD, King of Toys, Andreas Charalambous, T.I.M.E
 
Philiki Insurance Block 4: Εμπορικό κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται από ένα ενοικιαστή και βρίσκεται στην οδό Βυζαντίου στον Στρόβολο. 
Ετήσιο ενοίκιο: €80,000
Συνολική επιφάνια: 2,210 τ.μ.
Τοποθεσία ακινήτου: Οδό Βυζαντίου, Στρόβολος, Λευκωσία
Ενοικιασμένο κατά 43%
Ένοικοι: NEWCYTECH BUSINESS SOLUTIONS LTD
 
Όπως σημειώνει η REMU, υπάρχει μια καλά διαφοροποιημένη μισθωτική βάση, η οποία περιλαμβάνει εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του λιανικού εμπορίου και της τεχνολογίας. Μερικοί από τους χρήστες του χώρου είναι: next, Debenhams, Oysho, Starbucks, beer & beer, Vassos Eliades, Super Home Center, McDonald’s, AX, Swarovski, King of toys, Char. Pilakoutas, Porsche, Renault, Newcytech.
 
Το επενδυτικό ταμείο ακινήτων θα εφαρμόσει πρόγραμμα εξαργύρωσης των μεριδίων συμμετοχής. Μετά την περίοδο πέντε ετών, οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να εξαγοράζουν ετησίως τις μετοχές τους. Οι επενδυτές δεν θα μπορούν  να εξαγοράσουν τα επενδυτικά τους μερίδια πριν από το τέλος της πενταετούς περιόδου με ημερομηνία πρώτης αποπληρωμής την 1η Ιανουαρίου 2025. Σημειώνεται πως το ταμείο, το οποίο θα διαχειρίζεται η Boc Asset Management, ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να διατηρεί επαρκή ρευστότητα ώστε να ικανοποιεί τις αιτήσεις εξαγοράς επενδυτικών μετοχών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής ρευστότητα για την εξαγορά των απαιτούμενων μεριδίων επενδύσεων, τότε οποιαδήποτε έλλειψη θα μεταφερθεί για περίοδο τριών μηνών. Σχετικά με την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας, θα γίνεται στις 30 Ιουνίου και στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους (πρώτη ημερομηνία αποτίμησης 30 Ιουνίου 2018) και θα εκτελείται από ανεξάρτητους εγκεκριμένους εκτιμητές (RICS). Για κάθε περιουσιακό στοιχείο, ένας νέος ανεξάρτητος εκτιμητής από τον οίκο RICS, θα διορίζεται ανά διετία.