Εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία. Δεν κινδυνεύει η ζωή της. Οι Αρχές έχουν ήδη επικοινωνήσει με όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της και απομονώνονται οικειοθελώς.
 
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του νοσοκομείο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία αναστάτωση ή πανικός.
 
Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη πρώτη ενημέρωση για τον κοροναϊό που ξεκίνησε από σήμερα, “επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση νόσου στην Ελλάδα Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών ταξιδιώτισσά από την περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της παρακολουθείται από μια ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη.
 
Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και θα τεθεί σε απομόνωση. Η νόσος παραμείνει ήπια. Τονίζουμε τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούμε. Όσοι έρχονται από την Ιταλία και έχουν συμπτώματα θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους, να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας”.
 

 
Πηγή: philenews / thetoc.gr