Ξεκαθαρίζει την εμπλοκή της η Αστυνομία στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον λογαριασμό στο twitter «Comentary Jho Low» και τα όσα αναρτώνται το τελευταίο διάστημα.

«Σκοπός μας δεν ήταν να φιμώσουμε κανέναν ούτε να κλείσουμε οποιονδήποτε λογαριασμό», ξεκαθαρίζει ο υπεύθυνος της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Ανδρέας Αναστασιάδης. «Εμείς», είπε, «καλέσαμε την εταιρεία να εξετάσει κατά πόσον αυτός ο λογαριασμός παραβαίνει τους όρους χρήσης που έχει θέσει η ίδια. Εναπόκειται στην εταιρεία να αξιολογήσει την κατάσταση και μπορεί να αφαιρέσει τον λογαριασμό αν το κρίνει, ή ορισμένα ποστ, ή να πουν στον διαχειριστή να είναι πιο προσεκτικός ή και να μην κάνει τίποτα. Η Αστυνομία δεν έχει πρόθεση ούτε σκοπός της είναι να φιμώσει κάποιον, απλώς μετά τις καταγγελίες και μελετώντας τους όρους χρήσης θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε το twitter για να ελέγξουν κατά πόσον υπάρχει παραβίαση αυτών των όρων».

Ο ίδιος αξιωματικός πρόσθεσε ότι παρόμοιες ενέργειες γίνονται από πλευράς Αστυνομίας, όταν πολίτες υποβάλλουν παράπονα και αφορούν οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. «Ως Αστυνομία προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κοινό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κάποτε έχουμε θετικά αποτελέσματα κάποτε όχι, κι’ αυτό επειδή εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο από τις ίδιες τις πλατφόρμες να ανταποκριθούν», ανέφερε.

Ερωτηθείς από τον «Φ» να πει κατά πόσον θα μπορούσαν οι παραπονούμενοι να απευθυνθούν οι ίδιοι στο twitter, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι αν κάποιος δεν έχει ο ίδιος λογαριασμό σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί να υποβάλει καταγγελία ώστε η εταιρεία να τον ελέγξει σε σχέση με αυτά που του γράφουν. Γι’ αυτό μόνο μέσω της Αστυνομίας ή του 1480 που αφορά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που έχει επαφές με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, μπορεί να γίνει παράπονο.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε ότι τα παράπονα δεν αφορούν μόνο για το ζήτημα που προέκυψε τώρα με την γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, αλλά ότι υπάρχουν συνεχή παράπονα από διάφορους που θίγονται από τις αναρτήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού. Ο αξιωματικός της Αστυνομίας διευκρίνισε ότι αν κάποιος με τις αναρτήσεις του συμπεριφέρεται κόσμια με σεβασμό προς την προσωπικότητα του άλλου και τα δικαιώματά του, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τόνισε για μια ακόμη φορά πως η Αστυνομία δεν έχει εξουσία να κλείνει λογαριασμούς σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Επαναλαμβάνει πως η Αστυνομία απλά έκανε μια αναφορά στο twitter ότι υπάρχουν συσσωρευμένα παράπονα πολιτών για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, για παραβίαση των όρων χρήσης και από εκεί και πέρα είναι θέμα της ίδια της εταιρείας πως θα το χειριστεί. «Δεν υπήρξε αίτημα ούτε για φίμωση, ούτε για κλείσιμο του λογαριασμού», κατέληξε.