Με το χειρότερο σενάριο εξελίχθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στη Λεμεσό, που ξεκίνησε με επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής, τα οποία επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν επτά συλλήψεις μέχρι στιγμής για οχλαγωγία.

Όπως πληροφορούμαστε, τα επεισόδια μετά την επίχωση, συνεχίζονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και οι οδομαχίες μεταξύ των κουκουλοφόρων, ακροδεξιών στοιχείων και αστυνομικών, με την πόλη να παραδίδεται στα χέρια τους και την Αστυνομία να απαντά με ρίψη δακρυγόνων.

Την ίδια ώρα, οι ταραξίες προκαλούν ζημιές και βανδαλισμούς στο πέρασμά τους.

Όπως πληροφορείται το Philenews, οι κουκουλοφόροι έχουν προκαλέσει ζημιές σε υποστατικό που ανήκει σε αλλοδαπούς πλησίον των Δικαστηρίων, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επεισόδια και στην οδό Γλάδστωνος και στην Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες από τα επεισόδια νωρίτερα προκλήθηκαν ζημιές σε γυάλινες προθήκες ξενοδοχείου, κάηκε κουρείο, προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο και κάηκαν τουλάχιστον δύο οχήματα.

Όπως προαναφέραμε ακόμη, κουκουλοφόροi επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε αλλοδαπούς, επενέβη η Αστυνομία κι έγινε ρίψη κροτίδων, ενώ αργότερα επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους στο παραλιακό μέτωπο. Επικράτησε μια χαώδης κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο, με ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες έντρομους, που έτρεχαν να διαφύγουν.

Οι διαδηλωτές, όπως πληροφορούμαστε, έριξαν κροτίδες και μολότοφ στον δρόμο και σε αυτοκίνητα, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία. «Παρών» στη διαμαρτυρία και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας.

Συμμετέχοντες στην πορεία για το μεταναστευτικό φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, των χειρισμών της Κυβέρνησης αλλά και των δημοσιογράφων.

Δημοσιογραφικά συνεργεία δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς οι συμμετέχοντες στα επεισόδια συνεχίζουν να διακινούνται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται την ίδια ώρα ότι το Σάββατο προγραμματίζεται πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία με αφετηρία τον χώρο στάθμευσης Εναέριου.