Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης (10/1) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η γνωστή μεγαλοδικηγόρος, η οποία κατηγορείται για απατή και μεταβίβαση ακινήτων με πλαστογραφημένο πληρεξούσιο, αλλά και για την κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ μέσω επενδύσεων τύπου πυραμίδας, σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, με την κατηγορουμένη να φέρεται να ξεγέλασε πέραν από την οικονομική ελίτ της Κύπρου και πρόσωπα από τον υπόκοσμο.

Συγκατηγορούμενος της στην υπόθεση, η οποία εκδικάζεται στο Δικαστήριο Λεμεσού, είναι και πιστοποιών υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε συνδρομή στην κατηγορούμενη με σκοπό να διαπράξει, δόλιες συναλλαγές με ακίνητη περιουσία.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, την οποία παρακολούθησε ο «Φ», οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο. Τους απαγγέλθηκαν συνολικά 13 κατηγορίες με τις περισσότερες να αφορούν τη μεγαλοδικηγόρο, η οποία απάντησε μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και δεύτερος κατηγορούμενος.

Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, όπως απατή κατά την πώληση ακίνητης περιουσίας, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, καταρτισμό πλαστού εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότερες (αφορά ποσό €450.000) και καταδολίευσης, αφού κατηγορείται ότι κατήρτισε πλαστό πληρεξούσιο έγγραφο, το οποίο η κατηγορούμενη φέρεται να υπέγραψε χρησιμοποιώντας το όνομα Ισραηλίτη, διευθυντή εταιρείας και ιδιοκτήτη ακινήτων. Ακόμη κατηγορείται για κατάρτιση εγγράφου δύο σελίδων, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου. Περιλαμβάνεται κατηγορία για απόκτηση και κατοχή χρηματικού ποσού €450.000, το οποίο αποτελεί έσοδο από τη διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος και τέλος, απόκρυψη εγγράφου για τίτλους ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο 2ος κατηγορούμενος κατηγορείται ότι παρείχε συνδρομή στην κατηγορούμενη για διάπραξη ποινικού αδικήματος, δηλαδή απατή κατά την πώληση ή υποθήκευση περιουσίας, αλλά και της συνδρομής σε δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 28 και 30 Αυγούστου 2023, σε βάρος Ισραηλίτη, πελάτη της κατηγορουμένης μεγαλοδικηγόρου. Μετά και τη μη παραδοχή των δύο κατηγορουμένων, το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρχές Ιουνίου 2024.

Η καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Λεμεσού, αφορά πλαστογραφία πληρεξούσιου εγγράφου Ισραηλίτη, ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα πέντε διαμερισμάτων αξίας πέραν του μισού εκατομμυρίου, τα οποία είχε στην κατοχή του. Φαίνεται πως τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν με δόλιο τρόπο και με πλαστά έγγραφα σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την απόκτηση χρημάτων. Ο 2ος κατηγορούμενος φέρεται να είναι το πρόσωπο που πιστοποίησε την υπογραφή του παραπονούμενου, στο πλαστογραφημένο έγγραφο με το οποίο έγινε η πώληση και η μεταβίβαση των ακινήτων. Να σημειωθεί ότι και τα 5 διαμερίσματα, μεταβιβάστηκαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο μεταξύ το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά ακόμη μια υπόθεση σε βάρος της συγκεκριμένης δικηγόρου, η οποία αφορά παρόμοιας φύσεως αδικήματα, ωστόσο ακόμη η υπόθεση δεν έχει καταχωρισθεί στο Δικαστήριο, καθώς αναμένονται όπως πληροφορείται ο «Φ», οι γραφολογικές εξετάσεις.