Μετά την 24χρονη, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης και τον 25χρονο σύζυγο της, ο οποίος καταζητείτο για την διάρρηξη γραφειακού χώρου στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Δήμου Γεροσκήπου.

Ο 25χρονος Βούλγαρος φέρεται να έχει παραδεχθεί ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του την διάπραξη της διάρρηξης και κλοπής το περασμένο Σάββατο και να ανέφερε επίσης ότι το χρηματικό ποσό που κλάπηκε δεν ήταν 5000 ευρώ όπως αναφέρθηκε αρχικά, αλλά 9000 ευρώ. Η διάρρηξη του βοηθητικού κτηρίου του φημισμένου θρησκευτικού μνημείου, που είναι ενταγμένο στον κατάλογο του Τμήματος Αρχαιοτήτων, έγινε στις 3 Φεβρουαρίου, Ο υπεύθυνος ιερέας του ναού, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι διαρρήχτηκε το γραφείο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία, και κλάπηκε από αυτό χρηματικό ποσό και διάφορα εκκλησιαστικά είδη αξίας.
Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνλή και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η είσοδος και η έξοδος των δραστών επιτεύχθηκε από ξύλινο παράθυρο του γραφείου, αφού παραβιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ αποκόπηκαν και εξωτερικά προστατευτικά σίδερα. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία εξασφάλισε την Τρίτη μαρτυρία ότι για στην υπόθεση ενέχεται πρόσωπο από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, που είναι μόνιμος κάτοικος Πάφου. Εναντίον του εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ένταλμα σύλληψης και έρευνας του υποστατικού όπου διαμένει. Μέλη της δύναμης ερεύνησαν το υποστατικό στην παρουσία της συζύγου που καταζητούμενου προσώπου και εντόπισαν εντός της οικίας και παρέλαβαν ως τεκμήρια χρηματικό ποσό 4705 ευρώ καθώς και μανικετόκουμπα χρυσού χρώματος και δύο δαχτυλίδια χάλκινου χρώματος.

Η σύζυγος του καταζητούμενου συνελήφθη και ανακρινόμενη πρόβαλε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Χθες προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης της, το δικαστήριο ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στη 1.00 σήμερα το μεσημέρι. Η 24χρονη παραμένει υπό κράτηση, ενώ σήμερα θα προσαχθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης του και ο σύζυγος της.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.