Έτοιμη είναι η μελέτη του Τμήματος Δημοσίων Έργων για μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 χλμ σε 30 σε περιοχές πόλεων με σκοπό να μειωθούν τα οχήματα και οι ρύποι και να δοθεί ώθηση στη βιώσιμη κινητικότητα.

Το θέμα συζητείται κατά καιρούς στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας το οποίο είχε αναθέσει στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού για μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, να προβεί σε εισηγήσεις για μείωση του ορίου ταχύτητας εντός των πόλεων. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η μελέτη του Τμήματος είναι έτοιμη και θα υποβληθεί στον υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ώστε να προωθηθεί στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην εισήγηση περιλαμβάνονται τρεις περιοχές στη Λευκωσία εκ των οποίων η μια στο Καϊμακλί και η άλλη στην Αγλαντζιά, τρεις περιοχές στη Λεμεσό, η μια στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς και μια περιοχή στο κέντρο της Λάρνακας. Από τις μελέτες που έγιναν φάνηκε ότι θα μπορούσε να μειωθεί το όριο ταχύτητας που είναι σήμερα στα 50χλμ και να κατέβει στα 30, αφού η ρυμοτομία των περιοχών αυτών είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει το κυκλοφοριακό. Μάλλον θα το βοηθήσει, αφού πολλοί θα ενθαρρυνθούν να χρησιμοποιήσουν για τις βόλτες τους ή για διακίνηση εντός των περιοχών αυτών με εναλλακτικά μέσα, όπως ποδήλατα και σκούτερ.

Σημειώνεται ότι στη βάση της νομοθεσίας για τα ηλεκτρικά σκούτερ, αυτά μπορούν να διακινούνται σε δρόμους όταν το όριο ταχύτητας είναι στα 30χλμ, διαφορετικά θα πρέπει να βρίσκονται σε ποδηλατόδρομους και χώρους που θα υποδεικνύουν οι Δήμοι και κοινότητες.

Σημειώνεται ότι ήδη σε ορισμένες περιοχές στα κέντρα των πόλεων το όριο ταχύτητας έχει μειωθεί στα 30χλμ, ενώ στους Αγίους Ομολογητές στη Λευκωσία σε ορισμένους δρόμους το όριο είναι στα 20χλμ, καθ’ ότι εφάπτονται επί δημοτικού σχολείου. Όπως μας αναφέρθηκε, η μείωση του ορίου δεν αφορά σε μικρούς δρόμους στις γειτονιές όπου εκεί έτσι κι αλλιώς οι οδηγοί δεν μπορούν να κινηθούν με ψηλές ταχύτητες, αλλά κύριους δρόμους εντός περιοχών όπου δραστηριοποιούνται μαζικά πολίτες και υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν ταχύτητες πέραν των 50 χιλιομέτρων. Επίσης, κριτήριο για μείωση του ορίου θα είναι κατά πόσον σε ένα δρόμο ή μια συμβολή δρόμων, επισυμβαίνουν τροχαίες οδικές συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη επικρατεί η τάση μείωσης του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ, σε όλο το αστικό κέντρο, με σκοπό τη μείωση των δυστυχημάτων, του θορύβου και της ρύπανσης. Σημειώνεται ότι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2011, για καθιέρωση αυτού του ορίου ταχύτητας στις πόλεις. Την ιδέα να μειωθεί το όριο ταχύτητας εντός των πόλεων και κυρίως στο κέντρο, επικροτεί και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάθε μείωση 10% του ορίου ταχύτητας, επιτυγχάνεται 20% μείωση των οδικών συγκρούσεων. Στην Κύπρο το 60% των τροχαίων συμβαίνει σε κατοικημένες περιοχές.