Το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρού κύπριου ως υπόπτου για τον εμπρησμό του κουρείου χθες βράδυ στην Πάφο.

Η σύλληψη έγινε βάσει μαρτυρίας που εξασφάλισε και που τον συνδέει με την ενέργεια. Την ίδια ώρα συνεχίζονται εντατικές έρευνες και για την χθεσινοβραδινή έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στη Μεσόγη.

Θυμίζουμε ότι η Πάφος αναστατώθηκε χθες το βράδυ για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα. Ένας νέος εμπρησμός, αυτή τη φορά σε κουρείο ιδιοκτησίας Σύρου μόνιμου κατοίκου Κύπρου και η τοποθέτηση βόμβας σε όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία του ιδιοκτήτη στην περιοχή της Μεσόγης, σήμανε συναγερμό στις αρχές της πόλης και μεγάλωσε την κοινωνική ανησυχία για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στην Πάφο τους τελευταίους μήνες όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα.

Η φωτιά στο κουρείο που βρίσκεται επί της κεντρικής λεωφόρου Ελλάδος, ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο υποστατικό, ενώ ο εξοπλισμός του κουρείου καταστράφηκε ολοσχερώς. Με την κατάσβεση άρχισαν οι έρευνες και η συλλογή τεκμηρίων, με την Αστυνομία να εκτιμά αμέσως ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Το μεσημέρι, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη νεαρού κύπριου ως υπόπτου για τον εμπρησμό, βάσει μαρτυρίας που εξασφάλισε και που τον συνδέει με την ενέργεια.

Και ενώ το βράδυ της Πέμπτης συνεχίζονταν οι επιτόπιες έρευνες στη σκηνή του εμπρησμού, λήφθηκε μήνυμα ότι τοποθετήθηκε βόμβα σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οικίας στην κοινότητα Μεσόγη, λίγα μόλις χιλιόμετρα βορείων της τοποθεσίας του εμπρησμού. Όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη στο όχημα του κύπριου ιδιοκτήτη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Και η σκηνή αυτή αποκλείστηκε και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών και στα κίνητρα της ενέργειας. Οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και συνεχίζονται