Διαφορετική εμπειρία θα προσφέρουν από σήμερα τα γυμναστήρια της Κύπρου, τα οποία επαναλειτουργούν μετά από τρεις και πλέον μήνες καραντίνας. Ειδικότερα, ρίχνουν την προσέλευση των αθλούμενων στο 50% και ρυθμίζουν τις προπονήσεις κατόπιν κράτησης. Ταυτόχρονα οι γυμναστές υποδέχονται τον κόσμο με μάσκες και γάντια, ενώ δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε όλους όσοι θα προσέλθουν χωρίς πετσέτα μεγάλου μεγέθους.

Ο κόσμος έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ανάφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, Μιχάλης Σιεκκερής, διευκρινίζοντας, όμως, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης των γυμναστηρίων καθώς κάποια έβαλαν λουκέτο και κάποια άλλα θα καταφέρουν να ανοίξουν μετά το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Υγείας: Πρωτόκολλο για χώρους και σχολές άθλησης

Ειδικότερα, σημείωσε πως ο αριθμός των αθλούμενων θα είναι μειωμένος στο μισό της χωρητικότητας των γυμναστηρίων και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. «Δεν θα μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των μελών μας. Παράλληλα, θα λειτουργούμε με κράτηση θέσης για να ελεγχθεί η προσέλευση. Κάποια γυμναστήρια οριοθετούν και τη διάρκεια προπόνησης του αθλητή. Επιπλέον, συστήνεται στις οδηγίες να μην γίνεται άσκηση υψηλής έντασης». Διευκρίνισε παράλληλα ότι θα πραγματοποιούνται και ομαδικά προγράμματα, οι λεγόμενες τάξεις, τα οποία θα πρέπει να γίνονται για κάθε αθλητή στατικά σε συγκεκριμένο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή στα γυμναστήρια: Tα μέτρα προφύλαξης

Ως προς τους αθλητές, σημείωσε ότι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους πετσέτα μεγάλης διάστασης και όχι προσώπου. «Είναι ρητές οι οδηγίες. Χωρίς πετσέτα δεν μπαίνεις στο γυμναστήριο», είπε και πρόσθεσε ότι οι αθλούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους και χαλάκι γυμναστικής, ενώ θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό ατομικά και όχι εκ περιτροπής. Παράλληλα, είπε, οι αθλητές θα πρέπει να επιστρατεύσουν την ατομική τους ευθύνη. «Θα υπάρχουν αποστειρωτικά παντού και ο κόσμος οφείλει μετά τη χρήση του μηχανήματος να το καθαρίσει. Να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και να μην αφήνουμε τον ιδρώτα μας παντού». Σχετικά με τις μάσκες και τα γάντια, διευκρίνισε πως είναι υποχρεωμένοι να φορούν οι γυμναστές και όχι οι αθλούμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαφωνούν οι γυμναστές για το πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια

Ωστόσο σημείωσε ότι παραμένουν οι δυσκολίες για τον κλάδο των γυμναστηρίων. «Υπάρχει μια μερίδα γυμναστηρίων που έχουν κλείσει και μια άλλη μερίδα γυμναστηρίων που θα ανοίξει από τον Σεπτέμβρη. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη μερίδα θα ανοίξει σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης.